Μενού
  • Α-
  • Α+

Στιγμές τρόμου έζησαν επισκέπτες κι εργαζόμενοι στο εμπορικό κέντρο River West στο Αιγάλεω όταν ένα αυτοκίνητο εισέβαλε στους χώρους των καταστημάτων προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, καθώς παρέσυρε πάγκους κι έπεσε πάνω σε τζαμαρίες του εμπορικού κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που οδηγούσε το ΙΧ φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα, καθώς φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι «είμαι απεσταλμένος του Θεού» και «Μου ζήτησε να παρέμβω γιατί θυσιάζουν κορίτσια στον σατανά». Στο κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε μία σακούλα με φάρμακα, τα οποία εικάζεται ότι ήταν για ψυχιατρική αγωγή.

Ο δράστης, διήνυσε τουλάχιστον 30-40 μέτρα εντός του εμπορικού κέντρου, με άνδρα σεκιούριτι που εργάζεται εκεί να καταθέτει πως από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς άρχισε να επιταχύνει, ενώ για λίγα μέτρα γλίτωσε και το ΙΧ δεν έπεσε από τη τζαμαρία στο επίπεδο -1 όπου υπήρχε κι άλλος κόσμος που θα μπορούσε να τραυματιστεί σοβαρά.

Πληροφορίες για καταδίωξη γυναίκας

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από την ΕΡΤ έκαναν λόγο για καταδίωξη από τον δράστη σε όχημα που επέβαινε μία γυναίκα, την οποία φέρεται να κυνηγούσε από τη Θηβών μέχρι το εμπορικό κέντρο προσπαθώντας να την χτυπήσει με το ΙΧ του. Η γυναίκα έντρομη βγήκε στη Λεωφόρου Κηφισού για να τον αποφύγει. Βλέποντας το εμπορικό κέντρο, που βρίσκεται δίπλα σε μεγάλη αλυσίδα επίπλων, θεώρησε ότι θα είναι ασφαλής εκεί. Ετσι, έστριψε στο γκαράζ του εμπορικού κέντρου και στη συνέχεια μπήκε πεζή στο πρώτο κατάστημα που βρήκε μπροστά της. Εκείνος την ακολούθησε με το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να την χτυπήσει. Το αυτοκίνητο που μπήκε κυριολεκτικά μέσα στο εμπορικό κέντρο και σφηνώθηκε σε μια σκάλα, σταματώντας την ξέφρενη πορεία του, ήταν νοικιασμένο στο όνομα του συλληφθέντα.

Τι λένε για την εισβολή οι αυτόπτες μάρτυρες

«Ημασταν στην πίσω πλευρά από εκεί που έγινε το συμβάν. Ακούσαμε τον θόρυβο του αυτοκινήτου όταν προσέκρουσε στον τοίχο. Στη συνέχεια υπήρξε άμεση εκκένωση του εμπορικού και πολύ γρήγορα ήρθε η Αστυνομία», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Εκπρόσωπος της διαχείρισης του εμπορικού κέντρου, ανέφερε στη συνέχεια: «Είχαμε ένα περιστατικό με ένα αυτοκίνητο που πέρασε στον εσωτερικό χώρο του εμπορικού κέντρου. Ευτυχώς είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Η ασφάλεια κινητοποιήθηκε άμεσα και εκκενώθηκε το συγκρότημα από επισκέπτες, πελάτες και εργαζομένους».

Η ανακοίνωση του River West

Λίγο αργότερα, ήρθε και η επίσημη ενημέρωση από τη διαχειρίστρια εταιρεία του εμπορικού κέντρου, που επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και η λειτουργία του River West αποκαταστάθηκε. «Σε συνέχεια συμβάντος κατά το οποίο οδηγός παραβίασε την είσοδο προκαλώντας περιορισμένες υλικές ζημίες στο RIVER WEST, επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπήρξαν τραυματίες. Ο χώρος του εμπορικού εκκενώθηκε προληπτικά ταχύτατα, ενώ η λειτουργία του εμπορικού επανήλθε άμεσα μόλις ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες από τις Αρχές με τις οποίες συνεχίζουμε να είμαστε σε πλήρη συνεργασία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA