ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/05/2022 15:25

Τροχαία: Σαρωτικοί έλεγχοι στις ΛΕΑ - 922 παραβάσεις στην Αττική μέσα σε πέντε ημέρες

Από τις 9 έως τις 13 Μαΐου βεβαιώθηκαν 922 παραβάσεις για κίνηση στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης στην Αττική - «Οι εκτεταμένοι έλεγχοι της Τροχαίας εντείνονται με σχέδιο και αποτελεσματικότητα» τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τροχαία: Σαρωτικοί έλεγχοι στις ΛΕΑ - 922 παραβάσεις στην Αττική μέσα σε πέντε ημέρες
Τροχαία: Σαρωτικοί έλεγχοι στις ΛΕΑ - 922 παραβάσεις στην Αττική μέσα σε πέντε ημέρες
Ανάγνωση:

Σε 922 ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία για κίνηση στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης, σε ειδική εξόρμησή της, στην Αττική, από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2022, έπειτα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συγκρότησε εννέα συνεργεία και πραγματοποίησε ελέγχους στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στην Αττική Οδό.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Στο πορτοκαλί ξανά μετά από 7 μήνες το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται, ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας Αττικής. Ο υπουργός ζήτησε αμέσως μετά να ενταθούν οι έλεγχοι, ιδίως για παραβιάσεις των Λ.Ε.Α, οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών, ενώ τόνισε: «Οι εκτεταμένοι έλεγχοι της Τροχαίας εντείνονται με σχέδιο και αποτελεσματικότητα».

Η ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η Λ.Ε.Α προορίζεται μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Επισημαίνει ακόμη, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που παραβιάζουν με οποιονδήποτε τρόπο την Λ.Ε.Α τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων του οχήματός τους, της άδειας κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ