ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2022 18:02

Candida Auris: Κρούσμα σε ασθενή στο ΠΑΓΝΗ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) τέθηκε σε επιφυλακή όταν εντοπίστηκε κρούσμα Candida Auris σε ασθενή που νοσηλεύεται σε κλινική του νοσοκομείου - «Οταν ο μύκητας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Candida Auris: Κρούσμα σε ασθενή στο ΠΑΓΝΗ
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) τέθηκε σε επιφυλακή όταν εντοπίστηκε κρούσμα Candida Auris σε ασθενή που νοσηλεύεται σε κλινική του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο μύκητας ανιχνεύθηκε σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στον 64χρονο ασθενή ο οποίος έφτασε στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις ως διακομιδή από άλλο νοσοκομείο της Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη: Χαμόγελο του Παιδιού: «Κανείς δεν κλείνει» - Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας στον Κώστα Γιαννόπουλο

Μάλιστα, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης αναφέρει ότι «όταν ο μύκητας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών». Ταυτόχρονα εμφανίζεται καθησυχαστικός και επισημαίνει ότι «ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τόσο του ιδίου του ασθενούς όσο και για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο 64χρονος τέθηκε σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
CANDIDA AURIS ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ