ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/05/2022 07:47

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Γιατί αργεί το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας

Δύο μήνες από μετά τον ορισμό των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρη ως εμπειρογνωμόνων για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας - Η σύνταξη του πορίσματος θα αργήσει, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία της παθολογοανατομικής διερεύνηση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Γιατί αργεί το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας των δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Η ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης αναμένεται εντός Ιουνίου, ενδεχομένως και αρχές του μήνα.

Διαβάστε ακόμη: Ρόδος: Εκβίαζε ιερέα νησιού με φωτογραφίες - Του πήρε περίπου 20.000 ευρώ

Σημειώνεται πως μπορεί να έχουν περάσει δύο μήνες από μετά τον ορισμό των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρη ως εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την επαναξιολόγηση των ιατροδικαστικών εκθέσεων των δυο παιδιών, αλλά σύμφωνα με το pelop.gr, η σύνταξη του πορίσματος θα αργήσει, με πηγές ν’ αναφέρουν πως στην παρούσα φάση η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία της παθολογοανατομικής διερεύνησης.

Video Loading...

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης αναμένεται εντός Ιουνίου – ενδεχομένως και αρχές του μήνα – και αυτό γιατί η εξέταση των ευρημάτων των ιατροδικαστικών εκθέσεων της Χριστίνας Τσάκωνα για τη Μαλένα και της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τσιόλα για την Ιριδα, γίνεται με ιδιαίτερα σχολαστικό τρόπο.

Η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρει ότι δεν παρατηρούνται διαφοροποιήσεις αναφορικά με τις αιτίες θανάτου μεταξύ των ιατροδικαστικών εκθέσεων και της επανεξέτασης των στοιχείων από τον εμπειρογνώμονα παθολογοανατόμο. Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης υποστηρίζει ότι για τη μεν Μαλένα εντοπίζεται ηπατική ανεπάρκεια και για τη δε Ιριδα αγενεσία φλεβοκόμβου, στοιχείο που είχε εντοπιστεί από την παθολογοανατόμο-αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Αντιγόνη Μητσέλου. Μάλιστα, από την πλευρά των δικηγόρων της κατηγορούμενης εκτιμάται πως η καθυστέρηση έκδοσης του τελικού πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρη οφείλεται στο γεγονός ότι «δεν φτάνουν εύκολα σε νέα στοιχεία».

Σχετικά με την «αργοπορία» κλήσης της κ. Τσιόλα να καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση της Ιριδας, πηγές επιβεβαιώνουν το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί μετά την παράδοση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ