Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για bullying στο σχολείο στα Σεπόλια, όπου πήγαινε ο 14χρονος Μάκης, ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή. Οι αστυνομικοί τώρα εξετάζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές του 14χρονου (κινητό τηλέφωνο και υπολογιστή) για να δουν εάν είχε καταγράψει κάποια απειλή που δεχόταν. Ομως, οι συμμαθητές του και οι φίλοι του μιλούν ξεκάθαρα για bullying στα Σεπόλια με πολλούς γονείς να προχωρούν σε καταγγελίες ότι ο διευθυντής του Γυμνασίου γνωρίζει τα πάντα. 

Διαβάστε ακόμη: Σεπόλια: Πού καταλήγουν οι έρευνες των Αρχών για την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη

Νέα δεδομένα για την κατάσταση που επικρατεί τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια στο σχολείο του 14χρονου φέρνει στο προσκήνιο ένα βίντεο και μια καταγγελία που προβλήθηκαν στον ΑΝΤ1. Στο βίντεο – ντοκουμέντο έχει καταγραφεί ο άγριος ξυλοδαρμός μιας ανήλικης μαθήτριας του συγκεκριμένου σχολείου από ομάδα κοριτσιών και αγοριών. Αυτός μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα της, δεν είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί το κορίτσι, καθώς σε βάρος της - πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης ή απειλής άσκησης βίας - υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

Συστηματικό bullying στο σχολείο στα Σεπόλια

Η μητέρα της μαθήτριας είπε πως «από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι "έδωσε" η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη». Μάλιστα, η μητέρα ανέφερε πως τα περιστατικά είναι πολύ συχνά, λέγοντας χαρακτηριστικά «και στον πίσω χώρο του σχολείου την βρίζουν, την κλωτσάνε και την φτύνουν».

«Κάλεσα τον Διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά», σημείωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Ο δικηγόρος της μητέρας, Δ. Φουφόπουλος, μίλησε για συστηματικό bylluing, με επιθέσεις, ύβρεις, απειλές, σημειώνοντας πως «στην δική μας υπόθεση μιλάμε για δύο επιθέσεις. Ακούγεται στο βίντεο η δύναμη με την οποία γίνονται τα χτυπήματα από τα παιδιά στο κεφάλι του κοριτσιού». Τόνισε πως για τα γεγονότα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία, αναφέροντας πως «από τον Οκτώβριο έχουμε στείλει εξώδικα στο σχολείο και στο Υπουργείο Παιδείας. Γίνεται δεύτερος ξυλοδαρμός εντός του σχολείου. Στις 5 Νοεμβρίου κάναμε μήνυση, ζητώντας προστασία από τον Εισαγγελέα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχίζονται οι επιθέσεις στο κορίτσι και τώρα φθάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο».

Κεραμέως: Θα αποδοθούν ευθύνες για την αυτοκτονία του Μάκη

Για τη σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών για bullying που οδήγησε στην αυτοκτονία του 14χρονου στα Σεπόλια, αλλά και την απόδοση ευθυνών που ενδεχομένως να προκύψουν δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». «Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία είναι μια μάχη δύσκολη και διαρκής, την οποία «δίνουμε με παραπάνω ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, και με τους συμβούλους σχολικής ζωής που είναι το πρώτο σημείο επαφής και τα παιδιά έχουν την άνεση αν συμβεί κάτι να πάνε και να μιλήσουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA