Μενού
  • Α-
  • Α+

Το «παιχνίδι τρόμου» που είχε παρατηρηθεί στις γειτονιές του Βόλου με ανηλίκους να πέφτουν στις ρόδες αυτοκινήτων για να ανεβάζουν τα βίντεο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως αποτελεί πανελλήνιο φαινόμενο καθώς παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Δίκη Λιγνάδη: «Ήταν γυμνός και όρμησε πάνω μας» - Κατάθεση φίλου φερόμενου ως θύματος βιασμού

Συγκεκριμένα, περιστατικά με ανηλίκους να πέφτουν στη μέση της ασφάλτου και να προκαλούν τους οδηγούς να τους πατήσουν, έχουν καταγγελθεί και σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News» να αποκαλύπτει χαρακτηριστικό συμβάν έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικά, μία γειτόνισσα κατήγγειλε πως είδε πολλά παιδιά να παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα έξω από το σχολείο βραδινές ώρες, με οδηγούς να φτάνουν μία ανάσα πριν τα παρασύρουν.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Συκεών, Νικόλαου Καραμούζα, ο οποίος ανέφερε πως παρατηρήθηκε το φαινόμενο, βραδινές ώρες, ομάδα περίπου 10 παιδιών, ηλικίας 13-16 ετών, να βγαίνουν από το σχολικό συγκρότημα φωνάζοντας «Πάμε δρόμο, πάμε δρόμο τώρα!» και κάποια εξ αυτών να ξαπλώνουν στην άσφαλτο την ώρα που περνούσε λεωφορείο! Τα υπόλοιπα παιδιά βιντεοσκοπούσαν τη συγκεκριμένη πρόκληση. Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, που σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ. Καραμούζας ενημέρωσε με e-mail όλους τους γονείς για το συμβάν και ευτυχώς δεν ξανασημειώθηκε κάτι παρόμοιο στην περιοχή.

Από τον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα

Μετά τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, η επικίνδυνη πρόκληση του TikTok με τα παιδιά να ξαπλώνουν ή να κάθονται μπροστά στα αυτοκίνητα σταματώντας την κυκλοφορία, εμφανίστηκε και στην Αθήνα. «Είναι στην άκρη και την ώρα που έρχεται το αυτοκίνητο, βγαίνουν ένας ή δύο και μένουν τα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα και περιμένουν πότε θα φύγουν για να περάσουν. Η ηλικία πρέπει να είναι από 15 μέχρι 17».

Στον πολυσύχναστο κυκλικό κόμβο της Παναγίτσας, στο Παλαιό Φάληρο, ομάδες εφήβων προκαλούν τους οδηγούς, πέφτοντας μπροστά από το αυτοκίνητο. «Σταμάτησε μπροστά μου, καθόταν και με κοίταγε. Του λέω: ‘Τι καταλαβαίνεις ρε φίλε, θα περάσουμε;’... μου λέει: ‘Έτσι γουστάρω’, του λέω: ‘Και άμα σε πατήσω;’. Με έβρισε και έφευγε. Η υπόλοιπη παρέα ήταν στο πλάι και γελάγανε». Εκτός από το Παλαιό Φάληρο, το επικίνδυνο παιχνίδι έχει εμφανιστεί και στο Μπραχάμι και συνιστάται η προσοχή στους οδηγούς όταν βλέπουν ομάδες νεαρών στην άκρη του δρόμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA