Μενού
  • Α-
  • Α+

Από... χίλια κύματα φαίνεται πως περνά η σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τις υπόλοιπες συγκρατούμενές της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου και βρίσκεται προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Εντός της φυλακής, η 33χρονη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς οι σωφρονιστικές αρχές φοβούνται να έρθει σε επαφή με άλλες κρατούμενες φοβούμενες προστριβές και επεισόδια.

Η μοναδική που κατάφερε να μιλήσει μαζί της περιγράφει στην εκπομπή του Mega «Live News» τόσο τα λόγια που αντάλλαξαν όσο και ορισμένες άγνωστες πτυχές από την κράτηση της 33χρονης. «Επειδή έκανα δήλωση για έναρξη απεργίας πείνας από τον Κορυδαλλό με βάλανε σε κελί απομόνωσης, το οποίο ήταν δίπλα στο κελί της Πισπιρίγκου, η οποία έμαθε για την απεργία πείνας μου και μου μίλησε. Μου είπε: «να προσπαθήσεις να μην πάθεις κακό στην υγεία σου και στη ζωή σου, επειδή σε χρειάζεται η κόρη σου. Εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να σώσω τα παιδιά μου».

Η συγκρατούμενη της 33χρονης βρέθηκε στη φυλακή επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της, σε μια υπόθεση που είχε συζητηθεί. «Αυτή είπε ότι «και εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου αν ζούσαν τα παιδιά μου. Θα έκανα το παν, θα αυτοθυσιαζόμουν». Εγώ της είπα: ''μακάρι να είναι αληθινά αυτά που ακούω από σένα, γιατί θα ήθελα να μην έχεις εσύ σχέση με όσα σε κατηγορούν”». Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, προσπάθησε και πάλι να περάσει και να στείλει το δικό της μήνυμα κυρίως στις υπόλοιπες πτέρυγες της φυλακής.

«Μάνο, αγάπη μου, έλα πάρε με από εδώ»

Την ίδια ώρα, πάντως, που η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, οι υπόλοιπες κρατούμενες δεν χάνουν ευκαιρία για να τη χλευάσουν. Μπορεί να είναι μόνη της στο κελί ωστόσο οι κρατούμενες τη βλέπουν, ενώ χαρακτηριστική είναι η μαρττυρία μία πρώην κρατουμένης στις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία μιλώντας στο «Πρωινό», ανέφερε: «Τις φορές που την είδα, φαινόταν ψύχραιμη και ανέκφραστη σαν να μην είχε συνειδητοποιήσει για το τι κατηγορείται και για τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Η πρώην κρατούμενη ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχει εντολή να είναι υπό την προστασία ανωτέρων, υπάρχει ένας διαχωρισμός με τις υπόλοιπες κατηγορούμενες». Είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να πάει στο κομμωτήριο γιατί βρίσκεται στο χώρο που είναι οι υπόλοιπες κρατούμενες και έτσι πηγαίνει στο κελί της η κομμώτρια. Μάλιστα, οι κρατούμενες της φωνάζουν πολλά για τα παιδιά της αλλά δεν έχει αντιδράσει σε τίποτα από αυτά που έχει ακούσει. Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία μία φορά αντέδρασε: «Οι κρατούμενες την ειρωνεύονταν και της φώναζαν "Μάνο αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ" της έλεγαν και εκείνη χτύπησε τα παντζούρια από οργή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA