Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκάλεσαν οι παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών, που πέταξαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε ακόμηΜητσοτάκης σε Ερντογάν μετά το «γιοκ»: Κάνει λάθος αν θεωρεί ότι δεν θα υπερασπιστώ τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ο γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Στέφανο Σανίνο, ανακοίνωσε στο Twitter ότι πραγματοποίησε διαμαρτυρία στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τις προκλήσεις της Άγκυρας, εκφράζοντας τη σοβαρή ανησυχία των Βρυξελλών για τις τουρκικές παραβιάσεις. Στο μήνυμά του ο αξιωματούχος τόνισε ότι «ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή, πιο σημαντικά από ποτέ».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αναλυτικά, στο tweet αναφέρεται: «Μεταφέρθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση η σοβαρή μας ανησυχία για τις πτήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ο σεβασμός του του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή, πιο σημαντικά από ποτέ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA