ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/06/2022 17:06

Κορονοϊός: Μάσκες μέσα σε πλοία και ταξί, η εισήγηση της επιτροπής

Υποχρεωτικές θα είναι οι μάσκες στο εσωτερικό των πλοίων, όπως και μέσα στα ταξί, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων - Δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Μάσκες μέσα σε πλοία και ταξί, η εισήγηση της επιτροπής
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών. Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται την υποχρεωτικότητα της μάσκας μέσα στα ταξί. Στη σημερινή τους συνεδρίαση οι ειδικοί αποφάσισαν η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων να μην είναι υποχρεωτική, ενώ θα συστήνεται η χρήση της όταν υπάρχει πολυκοσμία.

Συγκεκριμένα, την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους επιβατηγών πλοίων και τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας στους εσωτερικούς χώρους, πλήρωμα και επιβάτες, εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ενώ προβλέπει επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου.

Στα κρουαζιερόπλοια αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Στα ημερόπλοια αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Υποχρεωτική μάσκα εισηγούνται οι ειδικοί για οδηγούς και επιβάτες στα ταξί, όπως και για εργαζομένους και πελάτες στα φαρμακεία. Τα μέτρα εγκρίθηκαν ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (1/6).

Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 (και έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022) αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΣΚΕΣ ΠΛΟΙΟ ΤΑΞΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ