Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (6/6) σε προαύλιο επαγγελματικού χώρου με πλαστικά στον Ασπρόπυργο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τα σχολεία της περιοχής τελικά θα λειτουργήσουν κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, είχε δηλώσει πως ήταν ανοιχτό να μη λειτουργήσουν το πρωί τα σχολεία αν η ατμόσφαιρα συνέχιζε να είναι αποπνικτική λόγω της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο, πλέον, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και δύο κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Η φωτιά, που ξεκίνησε τη Δευτέρα το βράδυ -πιθανότατα από κεραυνό- στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, είχε μεγάλη ένταση καθώς καίγονται πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχέραναν πολύ το έργο των πυροσβεστών. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ λόγω του πυκνού καπνού αποφασίστηκε το βράδυ της Δευτέρας η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λ.Νάτο προς την Αττική οδό. Μάλιστα, οι φλόγες αναμένονται να καίνε για μέρες λόγω των πλαστικών που βρίσκονται στο εργοστάσιο και τις αποθήκες.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA