ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/06/2022 18:44

Γιώργος Τράγκας: Μυστήριο με τις 10... ασυνόδευτες ράβδους χρυσού σε τράπεζα του εξωτερικού

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι ράβδοι χρυσού είναι... ασυνόδευτοι, δηλαδή, δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα που να ταυτοποιούν τη νόμιμη εξαγορά τους, αλλά και το... ταξίδι τους μέχρι τη συγκεκριμένη θυρίδα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιώργος Τράγκας: Μυστήριο με τις 10... ασυνόδευτες ράβδους χρυσού σε τράπεζα του εξωτερικού
Πηγή: NDP, Pixabay
Ανάγνωση:

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από το τελευταίο αντίο του Γιώργου Τράγκα και ήδη από το άνοιγμα της διαθήκης του και μετά έχουν προκύψει πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την απόκτηση της αμύθητης περιουσίας του που πέρασε στους νόμιμους κληρονόμους του. Ετσι, μετά το 50σέλιδο πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο Οικονομικός Εισαγγελέας μόλις χθες αποφάσισε την δέσμευση της περιουσίας της συζύγου του, Μαρίας Καρρά, αλλά και δύο ακόμη πρώην συνεργατών του.

Διαβάστε ακόμη: V For Zakone: Η Αστυνομία εξάρθρωσε την συμμορία που ρήμαζε σπίτια στην Αττική - Ενας 72χρονος ήταν ο αρχηγός

Video Loading...

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και πολλά ζητήματα γύρω από τον πολυτελή βίο του δημοσιογράφου, εκδότη και επιχειρηματία παραμένουν αναπάντητα με τις Αρχές να προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος. Ενα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι οι 10 ράβδοι χρυσού που ανήκουν στον Γιώργο Τράγκα και σύμφωνα με την εκπομπή Live News του MEGA, βρίσκονται σε θυρίδα τράπεζας στο εξωτερικό. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι ράβδοι χρυσού είναι... ασυνόδευτοι, δηλαδή, δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα που να ταυτοποιούν τη νόμιμη εξαγορά τους, αλλά και το... ταξίδι τους μέχρι τη συγκεκριμένη θυρίδα.

Η διαδρομή μέχρι τη θυρίδα στο εξωτερικό

Γιατί η νόμιμη κατοχή ράβδων χρυσού προβλέπει την ύπαρξη επίσημων εγγράφων που να πιστοποιούν το κωδικό γνησιότητας, την προέλευση, το ιστορικό και εφόσον υπάρχει αγοραπωλησία τα ονοματεπώνυμα των κατόχων. Αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν στις ράβδους του Γιώργου Τράγκα, κάτι που σημαίνει ότι τις προμηθεύτηκε μέσω άλλης, ανεπίσημης οδού, η οποία επίσης συνηθίζεται και σε κάποια χώρες δεν είναι παράνομη.

Ωστόσο, οι Ελληνικές Αρχές, μεταξύ άλλων ερευνούν και τη διαδρομή που μπορεί να είχαν οι ράβδοι χρυσού του Γιώργου Τράγκα και ειδικά στο κομμάτι που μπορεί να αποδειχτεί ότι αγοράστηκαν στην Ελλάδα και κατόπιν κατέληξαν στο εξωτερικό. Και φυσικά από τη στιγμή που ο κάτοχος είναι ο εκλιπόντας, αυτό που απασχολεί τις Αρχές είναι ο πρώην κάτοχός του, αλλά και εάν η αγοραπωλησία τους έγινε με νόμιμο τρόπο. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η μέση τιμή 1 ράβδου χρυσού του ενός κιλού ανέρχεται στις 57.000 με 58.000 ευρώ με τους ειδικούς του «χρυσού» να αναφέρουν πως το σχήμα, αλλά και το μέγεθος διαμορφώνουν και τις τιμές, με το μότο... όσο πιο μικρό μέγεθος, τόσο πιο ακριβή η τιμή. Ετσι, όπως είναι φυσιολογικό, οι Αρχές μέσα στο επόμενο διάστημα θα ψάξουν και για χαρτιά που θα μπορούν να δικαιολογούν την κατοχή τους από τον δημοσιογράφο, διαφορετικά την υπόθεση θα αναλάβει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας!

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, μετά τον θάνατό του και το άνοιγμα της διαθήκης του, σχετικά για νομιμοποιήσεις παράνομων εσόδων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Με πόρισμα των Αρχών, το ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος να θεωρούνταν φορολογικός κάτοικος Μονακό, κάτι που θα εμπόδιζε τους ελέγχους στην περιουσία του, απορρίπτεται!

Video Loading...

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδας που σημαίνει ότι φορολογείτο στην Ελλάδα, συνεπώς η περιουσία τόσο στη χώρα όσο και εκτός τίθεται από την εξέταση των Αρχών. Αυτό υπήρξε ένα μεγάλο ερωτηματικό το προηγούμενο διάστημα, καθώς δεν ήταν βέβαιο εάν ο ίδιος αποτελούσε φορολογικό κάτοικο Μονακό. Ετσι, ερευνητές των Οικονομικών Αρχών, αναμένεται να ταξιδέψουν ακόμη και σε Γαλλία και ΗΠΑ, προκειμένου να γίνει επιτόπια διαπίστωση των περιουσιακών στοιχείων του εκλιπόντα.

«Δεν έχω ούτε μαντήλι να κλάψω»

Στο μεταξύ, ένας από τους δύο συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα, του οποίου η περιουσία φέρεται να έχει δεσμευθεί, μιλώντας στην εκπομπή T-Live στον Alpha, αναφέρει: «Δεν γνωρίζω τίποτα για δέσμευση περιουσιακών μου στοιχείων. Δεν έχω καθόλου περιουσία, είμαι συνταξιούχος. Το μόνο που έχω είναι η σύνταξή μου, δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, ούτε μαντήλι να κλάψω. Είχα συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα κατά το παρελθόν. Ήμουν διευθύνων σύμβουλος στις επιχειρήσεις του. Μάλιστα, είχα καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης, επειδή αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πτωχεύσει για χρέη στο Δημόσιο.

Video Loading...

Δεν είχα καμία πρόθεση να συμμετέχω σε διοικητικά συμβούλια και τέτοια. Εκείνος με πίεζε για να μπορέσει να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μπλεχτήκαμε και την πατήσαμε γιατί ήμασταν οι πρόθυμοι ηλίθιοι. Πρέπει να είμαι και ο μόνος που έχει καταδικαστεί από τις επιχειρήσεις Τράγκα. Όσοι συνεργαζόμασταν με τον Γιώργο Τράγκα, δεν γνωρίζαμε ότι έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη περιουσία. Γνωρίζω ότι είχε πάρει αρκετά χρήματα από τις αγοραπωλησίες καναλιών στις οποίες συμμετείχε, αλλά και από τις μετεγγραφές που έκανε στα ραδιόφωνα. Σε καμία περίπτωση δεν γνώριζα ότι είχε έναν τέτοιο πακτωλό χρημάτων», ανέφερε ο ένας από τους δύο στενούς συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΣΔΟΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΧΡΥΣΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ