Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα από ένα παγκόσμιο «chat room» του σκοτεινού διαδικτύου εντοπίστηκε ο 43χρονος αρχιδιακινητής παιδικού πορνογραφικού υλικού που είχε έδρα τη Δράμα με τις Αρχές να φτάνουν στη σύλληψή του και να βρίσκουν στο σπίτι του 2,5 εκατομμύρια βίντεο και φωτογραφίες από ανήλικα τριών, πέντε, έως και 10 ετών! Ο αριθμός σύμφωνα με τους ειδικούς καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό διακινούμενου υλικού… παγκοσμίως και η αστυνομία ψάχνει κι άλλους παιδόφιλους του ίδιου δικτύου.

Διαβάστε ακόμη: Καβάλα: «Την αγαπούσα, τη λάτρευα, δεν μπορώ να τη φέρω πίσω» λέει από το κελί ο συζυγοκτόνος της Αϊντας

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δεκάδες βίντεο με κακοποιήσεις παιδιών ηλικίας ακόμη και 3 ετών που είχε στους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή του, ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ από τη Δράμα, όπου και συνελήφθη μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Μοναχικό άτομο... έμενε με τη μητέρα του

Ο εντοπισμός του 43χρονου - που περιγράφεται ως μοναχικός άνθρωπος και διαμένει στην ίδια κατοικία με την μητέρα του - φέρεται να υπήρξε μετά από ενημερωτικά έγγραφα που έστειλαν στην χώρα μας  οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας, οι οποίες εντόπισαν άγνωστο μέχρι σήμερα chat room για παιδόφιλους που υπήρχε στο επονομαζόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» (σ.σ. Darkweb). Ο δράστης φέρεται να συγκέντρωνε μεθοδικά το υλικό για τουλάχιστον 15-20 χρόνια, ενώ τα τελευταία 5 διαμοίραζε στο παγκόσμιο «δωμάτιο συζήτησης» παιδοφίλων του darkweb, χιλιάδες αρχεία με τέτοιου είδους πορνογραφικό υλικό. Πλέον αυτό που εξετάζει είναι εάν ο ίδιος αποκόμιζε και οικονομικά ανταλλάγματα από την παράνομη δράση του. Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Αγαμος, υπάλληλος σούπερ μάρκετ

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader, ο 43χρονος άνδρας είναι άγαμος και υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Τα αρχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του δεν ήταν πρωτογενή, που σημαίνει πως δεν τα είχε τραβήξει ο ίδιος αλλά τα «κατέβαζε» από παράνομες ιστοσελίδες και τα αποθήκευε στους σκληρούς δίσκους που είχε στην κατοχή του. Ηταν χρήστης του Darkweb και από εκεί μέσω κωδικού ονόματος που είχε φτιάξει έμπαινε στα παράνομα chat rooms, όπου και ερχόταν σε επαφή με άτομα από το παγκόσμιο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας. 

Ο ίδιος κατά τη σύλληψή του κράτησε κλειστό το στόμα του και δεν ανέφερε το παραμικρό στους αστυνομικούς, χωρίς να αρνηθεί, αλλά ούτε και να παραδεχτεί το τίποτα. Ωστόσο, οι πρώτες μαρτυρίες από τον περίγυρο και τους γείτονες κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν έδινε δικαιώματα με όσους τον γνώριζαν να πέφτουν από τα σύννεφα για την παράνομη δράση του.   

Ζωντανές μεταδόσεις έναντι αμοιβής

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛΑΣ τα προαναφερόμενο υλικό με κακοποιήσεις ανηλίκων φαίνεται να προέρχονται από «ζωντανές μεταδόσεις», έναντι αμοιβής τέτοιου είδους αποτρόπαιων πράξεων που φαίνεται να γίνονται σε χώρες κυρίως της Ασίας, έχοντας ως θύματα παιδιά με δράστες πολλές φορές ακόμη και τους πιο στενούς συγγενείς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία περιήλθαν μέσω της Europol και είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι Γαλλικές Αρχές στις αρχές του περασμένου έτους. Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν και στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Στις φυλακές Γρεβενών μετά την απολογία του

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχει βρεθεί στην κατοχή ενός ατόμου εντός των ελληνικών συνόρων.

Εξάλλου, μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 43χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και αποφασίστηκε η μεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών, καθώς συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατείχε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αρχεία με «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας. Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και έπειτα από επικοινωνία με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και μετά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατά την οποία προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, βρέθηκαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

  • Τέσσερεις σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes
  • 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο 
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA