Μενού
  • Α-
  • Α+

Στήνουν προβοκάτσιες και στον Εβρο τώρα οι Τούρκοι, διαδίδοντας ξανά ότι οι ελληνικές δυνάμεις σκότωσαν μετανάστη στον Εβρο. Τουρκικά ΜΜΕ (μέσω του πρακτορείου DHA) αναμεταδίδουν ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Αφγανό παράνομο μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης, κοντά στο χωριό Alibey.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, του οποίου η γνησιότητα ελέγχεται και παράλληλα διαψεύδεται από ελληνικής πλευράς, αναφέρει ότι 8 Αφγανοί μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν επί ελληνικού εδάφους. Τότε, σύμφωνα με τους Τούρκους, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν σοβαρά έναν εξ αυτών. Το φερόμενο ως θύμα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης, όπου και κατέληξε, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε σχετική έρευνα και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο περιστατικό. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «τουρκική προπαγάνδα». Και ο ίδιος ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος πήρε θέση και καλεί την Τουρκία να εγκαταλείψει τα fake news, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπήρξε περιστατικό στα σύνορα.

«Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του ΥΠΟΠΡΟ στο Twitter.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA