Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία από τις πιο... αγαπημένες κινήσεις που χρησιμοποιούν οι Ελληνες (και όχι μόνον) οδηγοί για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για κάποια λανθασμένη ή παράνομη μανούβρα άλλου οδηγού είναι και η «παραδοσιακή» μούντζα (ή φάσκελο). Και όμως, όσα «αθώα» και αν θεωρείται η συγκεκριμένη κίνηση καθώς τείνει να προτιμάται από άλλες «συνήθειες» όπως οι λεκτικές επιθέσεις, η μούντζα είναι ποινικά κολάσιμη, καθώς ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει την επιβολή προστίμου στους οδηγούς που έχουν την τάση να... δείχνουν την παλάμη τους στους άλλους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, το γνωστό «πάρτα μη στα χρωστάω» απαγορεύεται μεταξύ οδηγών ή μεταξύ πεζού και οδηγού, καθώς σε περίπτωση που η χειρονομία γίνει αντιληπτή από τροχονόμο, τότε το πρόστιμο που προβλέπεται είναι «τσουχτερό». Για την ακρίβεια κοστίζει 100 ευρώ στους παραβάτες, ενώ στους υπότροπους προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας, αλλά και αφαίρεση διπλώματος για 10 ημέρες.

Φυσικά, πέρα από τη μούντζα, απαγορεύεται και οποιαδήποτε άλλη «απρεπής χειρονομία» (σ.σ. αυτές που όλοι σκεφτόμαστε), καθώς τιμωρούνται με το ίδιο πρόστιμο. Ετσι, λοιπόν καλό είναι όλοι οι οδηγοί να γνωρίζουν τι τους περιμένει όταν εξαντλείται η υπομονή τους στους δρόμους της χώρας, καθώς η υπερβολική αντίδραση μπορεί τελικά να τους κοστίσει ακριβά...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA