Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ύφεση είναι από τα ξημερώματα η φωτιά στην κεντρική Εύβοια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Παρόλα αυτά στην περιοχή επιχειρούν ένα Erickson για διαβροχή, ένα Bell214 και δύο AirTractors. Οι πυροσβέστες είχαν δύσκολο έργο κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου έδωσαν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες που συνεχίζουν να καίνε ακόμα εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Γέμισε νεκρά ποντίκια ο Θερμαϊκός - Τι λένε οι επιστήμονες

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που αποτελείται από 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα τις εστίες της φωτιάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας το έργο της πυρόσβεσης ενισχύεται και από 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη τα οποία συνδράμουν τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 14.00 χθες Σάββατο σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας.

Μήνυμα του 112 - Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ηλικιωμένοι αποχώρησαν από το χωριό ωστόσο παρέμειναν αρκετοί νεότεροι κάτοικοι που όπως ανέφεραν θέλουν να προστατέψουν τις περιουσίες τους στην περίπτωση που η φωτιά περάσει μέσα στον οικισμό.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, σε δασική – γεωργική έκταση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου Ευβοίας. Πιο αναλυτικά, διατίθενται 19 αστυνομικοί και 9 οχήματα, προς παροχή συνδρομής για τη διασφάλιση της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα συνδράμει και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Λόγω της πυρκαγιάς από τις 19.10 σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Γαίας - Κρεμαστός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA