ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/06/2022 09:06

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κόντρα Μητσέλου - Τσιόλα για την αγενεσία φλεβόκομβου στην Ιριδα

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην παθολογοανατόμο που εξέτασε την καρδιά της Ιριδας, Αντιγόνη Μητσέλου και την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα μετά το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα για τον θάνατο του μωρού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κόντρα Μητσέλου - Τσιόλα για την αγενεσία φλεβόκομβου στην Ιριδα
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην παθολογοανατόμο που εξέτασε την καρδιά της Ιριδας, Αντιγόνη Μητσέλου και την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα μετά το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα για τον θάνατο του μωρού. Οι επιστήμονες της Ιατροδικαστικής Αθηνών έκριναν πως η Ιριδα εξέπνευσε από ασφυξία που προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι που της έβαλε το πανάκι στο στόμα.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν διπλή δολοφονία – Επί 10 ώρες στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η κυρία Μητσέλου είχε εξετάσει την καρδιά της Ιριδας και υποστήριξε πως είχε αγενεσία φλεβόκομβου, κάτι το οποίο οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας το καταρρίπτουν στην έκθεσή τους. «Η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει» σχολίασε η κυρία Μητσέλου μιλώντας στο MEGA και «κάρφωσε» την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών: «εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της».

Video Loading...

Σημειώνεται πως η κ. Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα: «Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου την γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος». Αναφέρει επίσης πως ενημερώθηκε για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη του μωρού από την τηλεόραση. Τέλος, η παθολογοανατόμος δήλωσε πως δεν έχει κληθεί έως τώρα για να καταθέσει.

Τσιόλα: Εθεσε μόνη της την αιτία θανάτου

«Εχω να πω μόνο τούτο. Η κυρία Μητσέλου με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Αγγελική Τσιόλα.

Πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών

Εξάλλου, οι ευθύνες που βαραίνουν τους ιατροδικαστές κι όσους επιστήμονες ενεπλάκησαν στις νεκροψίες-νεκροτομές των παιδιών, μένει να διερευνηθούν και το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν κι έχουν παίξει το ρόλο τους στην υπόθεση. Το πόρισμα Καλογρηά - Καρακούκη που παραδόθηκε στο Ανθρωποκτονιών, έφερε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος θα ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών Χριστίνας Τσάκωνα και Αγγελικής Τσόλια που διερεύνησαν πρώτες τις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας, με στόχο να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών.

Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας μελετώντας το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις και τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Τσιόλα και Τσάκωνα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά δεν έφυγαν από τη ζωή από παθολογικά αίτια αλλά ότι ο θάνατος τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και ήταν ασφυκτικός.

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, θα διενεργηθεί, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο, είχε πει ότι είχε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Καρακούκη αναφέροντας ότι «του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά, δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΤΡΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ