ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/06/2022 08:55

Γιώργος Τράγκας: «Εγώ ήμουν ο δημιουργός offshore» - Εξετάζεται αν αγόρασε ακίνητα μετά από συμφωνίες άλλων

Δικηγόρος από τον Πειραιά που παρακολουθούσε και υποβοηθούσε την επενδυτική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα σε αρκετά από τα τουλάχιστον 17 ακίνητα υποστηρίζει πως ήταν ο δημιουργός πολλών offshore του δημοσιογράφου - «Μου είχε πει πως δημιουργούσε τις εταιρείες για να μην εντοπίζονται περιουσιακά του στοιχεία», δηλώνει

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιώργος Τράγκας: «Εγώ ήμουν ο δημιουργός offshore» - Εξετάζεται αν αγόρασε ακίνητα μετά από συμφωνίες άλλων
Γιώργος Τράγκας (πηγές: eurokinissisi/NDP Photos)
Ανάγνωση:

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Τράγκα φέρνει η διάταξη της αρχής για την καταπολέμηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που επιδόθηκε στη σύζυγο του Μαρία Καρρά. Συγκεκριμένα ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Την ίδια στιγμή, δικηγόρος από τον Πειραιά που παρακολουθούσε και υποβοηθούσε την επενδυτική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα σε αρκετά από τα τουλάχιστον 17 ακίνητα υποστηρίζει πως ήταν ο δημιουργός πολλών offshore του δημοσιογράφου. «Μου είχε πει πως δημιουργούσε τις εταιρείες για να μην εντοπίζονται περιουσιακά του στοιχεία», δηλώνει.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Τράγκας: Η σύζυγός του Μαρία Καρρά ερευνάται για τέσσερα κακουργήματα

«Εγώ ήμουν ο δημιουργός πολλών από τις offshore εταιρείες του Γιώργου Τράγκα κι ανάμεσα σε αυτές της Manorgold LTD που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά της κατοικίας στην Ακρόπολη, όπως και της έπαυλης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας που ανήκε σε Ελληνοαμερικανό, στέλεχος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας» είπε ο δικηγόρος στην εφημερίδα Τα Νέα και συμπλήρωσε: «όπως μου είχε πει, δημιουργούσε αυτές τις εταιρείες με κύριο σκεπτικό όχι μόνο τις αγοραπωλησίες ακινήτων, τις οποίες θεωρούσε σημαντικές επενδύσεις, αλλά και για να μην εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία του σε αγωγές προσώπων που θεωρούσαν ότι δυσφημούνταν από αναφορές του ή δημοσιεύματα σε ΜΜΕ που είχε».

Video Loading...

Στον δικηγόρο έχει «κάνει τεράστια εντύπωση ότι, αν εξαιρέσει κάποιος τα σπίτια στη Γαλλία και στο Μονακό που επισκεπτόταν συχνά, στα περισσότερα από τα υπόλοιπα είχε μεταβεί ελάχιστες φορές, κυρίως για τις αγορές των ακινήτων. Θυμάμαι ότι μια φορά με ρωτούσε για ταξίδι του στο Λας Βέγκας κι εγώ ήμουν επιφυλακτικός γιατί θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία γι’ αυτόν. Μετά πληροφορήθηκα ότι όχι μόνο πήγε, αλλά και ότι αγόρασε εκεί ακίνητο. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση μου είχε κάνει ότι διέθετε μεγάλα ποσά για τον άμεσο εξοπλισμό, επίπλωση και διακόσμηση των σπιτιών που αγόραζε και τα οποία ολοκλήρωνε μέσα σε λίγες ώρες».

Γιώργος Τράγκας: Εξετάζεται αν αγόρασε ακίνητα μετά από υποδείξεις και συμφωνίες άλλων προσώπων

Στο «στόχαστρο» της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες ή από φορολογικές παραβάσεις έχει μπει ένας κύκλος συναλλαγών. Μάλιστα, νομικοί αλλά και άλλοι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο ορισμένες από τις αγορές ακινήτων του δημοσιογράφου που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες λόγω επιπλοκών του κορονοϊού, να προέκυψαν κατόπιν υποδείξεων και συμφωνιών άλλων προσώπων.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο την προαναφερόμενη εταιρεία Manorgold LTD με μετοχικό κεφάλαιο… 1.000 ευρώ, μέσω της οποίας έγινε η αγορά της βίλας στην Κασσιόπη, κόστους 1.200.0000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία φέρεται ότι αναμείχθηκε και δικηγορικό γραφείο της Κέρκυρας που χειριζόταν την πώληση του ακινήτου εκ μέρους του ελληνοαμερικανού πρώην ιδιοκτήτη και στο οποίο έγινε προ 15 περίπου ετών αιφνιδιαστικός έλεγχος του ΣΔΟΕ προκειμένου να βρεθούν τα ακριβή παραστατικά.

Σύμφωνα «Τα Νέα», ο εν λόγω δικηγόρος από το Νησί των Φαιάκων αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συναλλαγή, στην υπογραφή των συμβολαίων που έγινε στο γραφείο του δημοσιογράφου σε εφημερίδα ιδιοκτησίας του στα Κάτω Πατήσια, αλλά και στην αντίδρασή του όταν έγινε ο έλεγχος. Οπως λοιπόν, σημειώνει, ο Γιώργος Τράγκας είχε θεωρήσει πως στην έρευνα υπήρξε «δάκτυλος» υπουργού με τον οποίο δήλωνε ότι είχε κακές σχέσεις.

Οι εταιρείες του Γιώργου Τράγκα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πόρισμα της Αρχής επισημαίνεται ότι ο 72χρονος δημοσιογράφος είχε δημιουργήσει το 2018 στην Κύπρο την εταιρεία GT Line Media LTD και στη Γαλλία τη μονοπρόσωπη ατομική επιχείρηση Tragkas Georgios. Επιπλέον, στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους έχουν εντοπιστεί οι Family Line LTD (με έδρα στο Πίτσμπουργκ), NORDALE GROUP SA και Bluebird Assets Corp., ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε δημιουργήσει τρεις εταιρείες – τις BLUEBAY Haven LLC, Neer View LLC (με έδρα στη Νεβάδα για την αγορά του ακινήτου στο Λας Βέγκας) και Pennview LLC (με έδρα στο Ντέλαγουερ που συστάθηκε το 2017).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΡΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ