Μενού
  • Α-
  • Α+

Πήγε να πιει ένα ποτό σε μπαρ στην πλατεία της Ραφήνας και κατέληξε νεκρός. Ο 42χρονος Δημήτρης Κορδάς ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο άτομα. Οι νταήδες που τον σκότωσαν στο ξύλο ομολόγησαν και υποστήριξαν πως τους... σκούντηξε στην τουαλέτα και του επιτέθηκαν. Ο φονικός καβγάς φαίνεται πως σημειώθηκε για ασήμαντη αφορμή.

Διαβάστε ακόμη: Ραφήνα: «Μαύρες ώρες, δύσκολα τα λόγια» - Η ανακοίνωση του μπαρ έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο 42χρονος 

Ο φονικός καβγάς φαίνεται πως σημειώθηκε για ασήμαντη αφορμή. Ο 42χρονος είχε χτυπηθεί τόσο άσχημα που και να ζούσε δεν θα είχε καμία επαφή με το περιβάλλον, σύμφωνα με τα όσα είπε μάρτυρας στο Tlive.  Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τους ενστόλους του τοπικού τμήματος, προχώρησε στη σύλληψη δύο 24χρονων αλβανικής καταγωγής που διαμένουν στην περιοχή κι ήταν φίλοι και συμμαθητές. Αναζητούνται ακόμη τρία άτομα.

Ο 42χρονος «ήταν καλό παιδί, ήσυχο. Χαμογελαστός και ήρεμος, δεν ήταν στους καβγάδες.  Οι φίλοι του που ήταν μαζί το Σάββατο είπαν πως ο Δημήτρης σκούντηξε έναν στην τουαλέτα και τον περίμεναν απ’ έξω με σιδερογροθιές. Του είπαν “έλα έξω να τα πούμε” και βγήκε. Τον χτύπησαν άσχημα στο κεφάλι, παραμορφώθηκε. Είχε χάσει τις αισθήσεις τους και συνέχισαν να τον βαράνε» είπε μάρτυρας στο Tlive.  «Άκουσα φωνές και πήγαμε στο σημείο. Οι γιατροί είπαν στους γονείς τους πως και να ζούσε δεν θα είχε καμία επαφή με το περιβάλλον. Είχαν όπλα. Η σιδερογροθιά είναι όπλο. Μιλάμε για δολοφονία» είπε μία γυναίκα που διατηρεί κατάστημα σε κοντινή απόσταση από το σημείο της συμπλοκής. 

«Το παιδί μας ποιος θα το φέρει πίσω;» 

Οι δράστες «σε 10 χρόνια θα είναι έξω! Το δικό μας παιδί ποιος θα το φέρει; Γιατί τον σκότωσαν; Επειδή βγήκε να πιει ένα ποτό;» είπε η θεία του 42χρονου στον ALPHA. Το νήμα της ζωής του Δημήτρη κόπηκε το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ όπου διασκέδαζε με τη σύντροφό του, τον ξάδερφό του και μία κοπέλα. Ο Δημήτρης πήγε στην τουαλέτα και φέρεται να σκούντηξε κάποιον από την παρέα των δραστών. Αντάλλαξαν κάποια «γαλλικά» χωρίς κάτι περισσότερο και θεωρώντας το συμβάν λήξαν, ο 42χρονος επέστρεψε στην παρέα του, ώσπου κάποια στιγμή, ο ένας εκ των δραστών του είπε να βγει έξω για να μιλήσουν.

Εκεί, στο στενό πίσω από το μπαρ, του την έπεσαν 4-5 άτομα, που τον χτύπησαν άγρια με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ ένας εξ αυτών (σ.σ.: δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για κάποιον από τους συλληφθέντες) τον χτύπησε με σιδερογροθιά με αποτέλεσμα να υποστεί εσωτερική αιμορραγία και να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα. Το θύμα διακομίστηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου και κατέληξε στα βαρύτατα τραύματά του.

Οι δράστες και το μπλε τζιπ που τους «πρόδωσε» 

Καθοριστικό ρόλο στην έρευνα της αστυνομίας για να βρεθούν οι δράστες έπαιξε το γεγονός ότι κάμερα ασφαλείας τους «έπιασε» να μπαίνουν σε ένα μπλε τζιπ. Οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στην οικογένεια του ιδιοκτήτη του μπλε οχήματος, αλλά και του δευτέρου 24χρονου Αλβανού και αφού τους παρέθεσαν τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που είχαν στην διάθεσή τους, τους έπεισαν να επικοινωνήσουν με τους 24χρονους για να παραδοθούν. Πράγματι λίγες ώρες αργότερα και οι δύο παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ραφήνας με δικηγόρο, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο 24χρονοι παραδέχθηκαν πως γρονθοκόπησαν τον 42χρονο και απέδωσαν την επίθεση σε μια «παρεξήγηση» και στο ότι είχαν καταναλώσει και αλκοόλ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν κάποιος εκ των δύο συλληφθέντων ή των υπολοίπων που αναζητούνται ήταν αυτός που χτύπησε με την σιδερογροθιά τον 42χρονο και του κατάφερε τα δολοφονικά χτυπήματα που του προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία και κατέληξε.

Το προφίλ των συλληφθέντων

Οι δύο συλληφθέντες που φέρονται να δολοφόνησαν τον 42χρονο μαζί με τους υπόλοιπους από την παρέα τους που του έστησαν καρτέρι έξω από το μπαρ στη Ραφήνα φέρονται να ομολόγησαν ότι συνεπλάκησαν με τον νεκρό. Οι δύο τους φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι η αφορμή ήταν εκτός από το σκούντημα στην τουαλέτα και το γεγονός ότι ο Δημήτρης τους... κοίταζε άγρια! Οι φερόμενοι ως δράστες υποστήριξαν ότι ήταν η... κακιά στιγμή κι ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον άτυχο άνδρα. «Δεν θέλαμε να το κάνουμε. Δεν έπρεπε να γίνει έτσι, δεν καταλάβαμε πώς έγινε...» φέρονται να είπαν μεταξύ άλλων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA