Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυλαία θα πέσει στη δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών τον Οκτώβρη του 2017. Ο κατηγορούμενος Μανώλης Σοροπίδης θα μάθει την ετυμηγορία των δικαστών που θα αποφασίσουν σε δεύτερο βαθμό για την ειδεχθή δολοφονία της νεαρής γυναίκας. Η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναμένεται να ξεκινήσει με την εισαγγελική πρόταση και έπειτα θα εκδοθεί η απόφαση για την ποινή του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε δις ισόβια, Σοροπίδη.

Η οικογένεια της Ζέμπερη αμφισβητεί όπως και πρωτοδίκως το κίνητρο του δράστη, το οποίο φέρεται να ήταν η ληστεία, ζητώντας βαθύτερη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδεόταν με τη δουλειά της.

«Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους» είπε στο δικαστήριο ο πατέρας της νεκρής, αναφέροντας πως η κόρη του δολοφονήθηκε επειδή είχε στα χέρια της υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, ζητώντας από το δικαστήριο να ερευνήσει αυτήν την εκδοχή.

Η μητέρα, η αδελφή και ο αδελφός της 32χρονης κατέθεσαν στο δικαστήριο πως η Δώρα το τελευταίο διάστημα πριν την δολοφονία της ήταν φοβισμένη και είχε ζητήσει να φύγει από το Τμήμα Ελέγχων της Εφορίας, μετακίνηση που τελικά αν και εγκρίθηκε δεν έκανε λόγω των καλών σχέσεων που είχε με τους συναδέλφους της στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ιατροδικαστής Μπουζιάνης: Υπήρχε βιαιότητα

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, κατέθεσε στο δικαστήριο πως τα χτυπήματα που δέχθηκε η γυναίκα ήταν επικεντρωμένα στον θώρακα και την καρδιά, γεγονός που δηλώνει ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Ο θάνατος προήλθε από τις κακώσεις στο θώρακα. Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά επιβεβαιώνω όσα αναφέρω στην έκθεση μου. Ηταν επικεντρωμένα. Οπωσδήποτε υπήρχε βιαιότητα και μορφολογικά και τοπογραφικά ήταν όλα συγκεντρωμένα στο θώρακα και την καρδιά. Το που τοποθετούνται τοπογραφικά τα χτυπήματα δείχνει ότι υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει. Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο».

Ο φίλος του Σοροπίδη

Στο δικαστήριο κατέθεσε και αυτός που φιλοξενούσε τον Σοροπίδη στο σπίτι του, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε εμφανιστεί. Ο μάρτυρας, που πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική πάθηση, ανέφερε πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του που φιλοξένησε τον Σοροπίδη, τον οποίο είχε γνωρίσει σε φιλικό σπίτι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον πήρε τηλέφωνο από τη φυλακή ο κατηγορούμενος και του ζήτησε να πει στον ανακριτή ότι τον είχε βάλει ένας μεγαλοδικηγόρος να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος λέει ότι λίγες μέρες πριν το έγκλημα πήγε να σε σκοτώσει επειδή είχε κάνει ναρκωτικά.

Μάρτυρας: Εμένα;

Πρόεδρος: Έτσι λέει.

Μάρτυρας: Ε... τότε τη γλίτωσα κύριε πρόεδρε!

Μετά την εξέταση του μάρτυρα, η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου υπέβαλλε αίτημα να κληθεί και να καταθέσει η οικογένεια στο σπίτι της οποίας γνώρισε τον Σοροπίδη ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA