Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και θεωρείται ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας φέρεται να είχε προσεγγίσει αρκετές φορές τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέων, προκειμένου να γίνει τεχνικός σύμβουλός της για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Βίαιος κι ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας, Ιριδας - Ολο το πόρισμα Καλόγρηα - Καρακούκη

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου στο Πρωινό. Οπως είπε η ίδια, το δέλεαρ φαίνεται πως ήταν μια παχυλή αμοιβή, ωστόσο δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά του ιατροδικαστή. Λίγο νωρίτερα, η δημοσιογράφος ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην συζήτηση που είχε με ψυχολόγο, είχε εκμυστηρευθεί πως όνειρο της ήταν να γίνει ιατροδικαστής.

Μετά το ρεπορτάζ, στο Πρωινό εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Λέων ο οποίος είπε πως ουδέποτε θα δεχόταν να γίνει τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Έχουμε ένα πόρισμα που με όσα αποκαλύπτονται κάθε ημέρα, έχει τέτοια επιστημονική αρτιότητα, που "δικαιολογεί" το γεγονός ότι δεν βλέπουμε τους τεχνικούς συμβούλους που ακούγαμε ότι υπήρχαν στο πλευρό της κυρίας Πισπιρίγκου», ανέφερε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Δηκτικά σχολίασε και την αναφορά της ίδιας της κατηγορούμενης ως παιδοκτόνου πως ήθελε να γίνει ιατροδικαστής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πάντως, δεν έχασε κάτι η επιστήμη». 

Υπενθυμίζεται πως ο Γρηγόρης Λέων ήταν ο πρώτος ιατροδικαστής ο οποίος είχε αφήσει υπόνοιες πως τα παιδιά δολοφονήθηκαν, όταν στις 14 Μαρτίου 2022 είχε δηλώσει: «το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου είναι ένα σενάριο που συνάδει πλήρως με τα ευρήματα στα δύο παιδιά (σ.σ. Μαλένα και Ιριδα) που διαπιστώθηκαν κοινά σημεία: έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, τραύματα, εκδορές και τραύματα που αφορούν τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA