Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας είναι οι Αρχές, υπό τον κίνδυνο πυρκαγιών τα επόμενα 24ωρα. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών, καθώς σε πολλές περιοχές επικρατούν ισχυροί άνεμοι ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

Με δεδομένο ότι την Κυριακή, 3 Ιουλίου, υπάρχει πρόβλεψη πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς στην κλίμακα 4 σε:

  • Αττική και Κύθηρα, Βοιωτία και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
  • κεντρική και νότια Εύβοια και σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου

συνεδριάζει από τις 14:00 η ηγεσία της Πυροσβεστικής με τους τοπικούς Περιφερειάρχες του ΠΣ για μέτρα (απαγόρευση σε δάση - άλση, αύξηση περιπόλων, εναέριες περιπολίες κ.λπ). Θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή από τους πολίτες.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο (3): ΝΑ Νομός Θράκης, Χαλκιδική, όλη η Στερεά, Βόρεια Εύβοια. Κεντρική Πελοπόννησος, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Πάντως, στη φετινή μάχη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ρίχνονται σχεδόν 200 Ευρωπαίοι πυροσβέστες στο πλαίσιο του προγράμματος προ-εγκατάστασης πυροσβεστών που ξεκίνησε την Παρασκευή.

Υποδεχόμενος τους 28 Ρουμάνους πυροσβέστες που έφτασαν από χθες οδικώς στην Αθήνα μαζί με τα δικά τους οχήματα και θα βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι τις 31 Ιουλίου, ο υπουργός Κρίσεων και πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης αφού τους ευχαρίστησε προσωπικά για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τον επικεφαλής της υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Ρουμανίας, υφυπουργό Δρ. Raed Arafat, για την εξαρχής υποστήριξή του στο πρόγραμμα. «Σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε σε ένα δύσκολο καλοκαίρι για την πατρίδα μας για να βοηθήσετε και να αποδείξετε στην πράξη ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι κάτι θεωρητικό αλλά είναι κάτι συγκεκριμένο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, οι Ρουμάνοι πυροσβέστες θα αλλάξουν μία φορά βάρδια καθώς στις 15 Ιουλίου θα τους αντικαταστήσουν 28 άλλοι συνάδελφοι τους από την Ρουμανία.

Πυροσβέστες κυρίως νεαρής ηλικίας, έως 30 ετών, από 6 χώρες και συγκεκριμένα την Βουλγαρία, την Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία και τη Φινλανδία θα έχουν ως έδρα τους την Αθήνα, την Λάρισα και την Τρίπολη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών τόσο με πεζοπόρα όσο και με μηχανοκίνητα τμήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA