Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο πλευρό του αδερφού του στέκεται ο Γιάννης Λιγνάδης και δηλώνει πως είναι αθώος. Παράλληλα χαρακτηρίζει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για τρεις βιασμούς «φιάσκο», υποστηρίζει πως «έχει αμαρτίες αλλά στις αμαρτίες του δεν είναι ο βιασμός» και σχολίασε πως «υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που είναι επαγγελματίες».

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Λιγνάδης: Στην τελική ευθεία η δίκη μετά την πρόταση – κόλαφο του Εισαγγελέα – Τι θα γίνει στη συνέχεια 

«Να μην παίζουμε τις καλόγριες, άμα είναι να γίνουμε όλοι, να γίνουμε όλοι όντως. Όλοι είμαστε αμαρτωλοί, όλοι έχουμε αμαρτίες, δηλαδή ποιος δεν έχει;» ανέφερε στο MEGA ο Γιάννης Λιγνάδης και είπε πως η υπόθεση είναι «φιάσκο» και «κάποια στιγμή να μπορούσε κιόλας να βγει προς τα έξω και να γελάει ο κόσμος». 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει την πρόταση του εισαγγελέα που δήλωσε την ενοχή για τους τρεις βιασμούς ανηλίκων και την απαλλαγή του για την 4η υπόθεση που ο μηνυτής δεν προσήλθε, ο Γιάννης Λιγνάδης απαντά: «Δέχθηκα να μιλήσω στο κανάλι σας και μάλιστα σε μία εκπομπή που έχει πολλάκις "λιθοβολήσει" τον αδερφό μου, όθεν και έχει πλήξει και την υπόληψή του οικογενειακού ονόματος, με άπλυτο κατά τη γνώμη μου τρόπο. Δέχθηκα να μιλήσω, γιατί τώρα θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος και η συγκυρία. Να κρίνω την απόφαση του λειτουργού της δικαιοσύνης, του εισαγγελέα δεν είναι ούτε πρέπον. Δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω αυτή τη στιγμή για τη διαδικασία της δίκης, η οποία βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση». 

Ερωτηθείς για τον Ορέστη Τζιόβα και τα περί σκευωρίας, ο αδελφός του κατηγορούμενου σκηνοθέτη απάντησε: «Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Θεωρώ ότι η κατηγορία εις βάρος του αδελφού μου, διαβολής, έτσι; Και αυτό δεν είναι μία υπερασπιστική τακτική, ούτε ένα αφήγημα προς την παραπλάνηση, είναι η αλήθεια».

Ο Γιάννης Λιγνάδης ρωτήθηκε για τη φράση του δικηγόρου υπεράσπισης του αδελφού του, Αλέξη Κούγια, περί «επαγγελματιών ομοφυλόφιλων» και απάντησε ως εξής: «Κοιτάξτε, μπορεί επειδή τώρα έχουν γίνει πολύ προσεκτικοί και υποτίθεται πρέπει να είμαστε politically correct σε αυτά που λέμε, ο κ. Κούγιας εξήγησε τι εννοεί, ε, εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα. […] Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που είναι επαγγελματίες. Απλώς ενοχλούν ίσως όταν ακούγονται σε μια κοινωνία που έχει βάλει ένα προσωπείο καλόγριας. Και όσον αφορά στο θέμα του θεάτρου που με ρωτήσετε, αυτά είναι παθογένειες, τα έχω γράψει κιόλας. Είναι αυτοάνοσα νοσήματα, δηλαδή τα γεννά ο ίδιος ο χώρος. Να μην παίζουμε τις καλόγριες, άμα είναι να γίνουμε όλοι, να γίνουμε όλοι όντως. Όλοι είμαστε αμαρτωλοί, όλοι έχουμε αμαρτίες, δηλαδή ποιος δεν έχει;». 

Οσο για τις συναντήσεις που έχει με τον Δημήτρη Λιγνάδη τους τελευταίους πέντε μήνες είπε: «όταν τον συναντώ, απλώς καθόμαστε και μιλάμε για άσχετα θέματα, μη νομίζετε ότι αρχίζουμε τις αποκαλύψεις, εξομολογήσεις και αραιολογίες. Όλα αυτά δεν ξέρω, μπορεί να γίνονται σε άλλους ανθρώπους. Δεν γίνονται στην δική μας περίπτωση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA