Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική περιοχή στο χωριό Κορυφή του δήμου Πύργου. Από το πρωί στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα έχοντας καταφέρει να περιορίσουν την έκτασή της με τη συνολική εικόνα να είναι καλύτερη.

Διαβάστε ακόμη: Δύσκολη νύχτα στον Πύργο - Στη μάχη τα εναέρια μέσα στο Πόρτο Γερμενό

Η φωτιά δεν έχει απειλήσει μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές καθώς καίει δασικές εκτάσεις μέσα σε χαράδρα ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους που επιχειρούν δύσκολα οι φλόγες θα απειλήσουν σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις μαζί με την πιστοποιημένη ομάδα των εθελοντών και ένα μηχάνημα έργου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη και η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό όπου τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δυο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά σε εξέλιξη και στη Φωκίδα, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε στην περιοχή Χάλαρα στην Τζιά.

Δείκτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τετάρτη

Εξάλλου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Π.Ε. Σάμου, Χίου και Ικαρίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA