Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 42χρονος μητροκτόνος από το Ηράκλειο της Κρήτης, για την ειδεχθή δολοφονία της 67χρονης μητέρας του μέσα στο διαμέρισμά της στο κέντρο του Ηρακλείου στην Χανιώπορτα. Ο δολοφόνος, απολογήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέως, με την απολογία του να είναι υποτυπώδης, μιας και ήταν αλλόφρων μη μπορώντας να συνεννοηθεί με κανέναν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπήρχαν 4 αστυνομικοί που τον κρατούσαν, ενώ θεωρούσε ότι τον κρατούσαν για εξακρίβωση στοιχείων κι όχι για τη δολοφονία της μητέρας του, ζητώντας επιτακτικά τη σύζυγό του και τον εισαγγελέα, γιατί τον κρατούσαν... παράνομα.

Λόγω της ψυχικής του κατάστασης, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, δεν κατέστη δυνατόν να οδηγηθεί στα δικαστήρια κι έτσι ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Πλέον αναμένεται η απόφαση αναφορικά με το πού θα μεταχθεί ο κρατούμενος για την προφυλάκισή του, με το ενδεχόμενο της μεταφοράς του στην Ψυχιατρική του Κορυδαλλού να είναι είναι πιθανό.

Ο 42χρονος μητροκτόνος χτύπησε μέχρι θανάτου με ξύλινες τάβλες τη μητέρα του, κατά τη διάρκεια καβγά, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας στο κέντρο του Ηρακλείου.

Τον επισκέφθηκε η σύζυγός του

Τον 42χρονο είχε επισκεφθεί η σύζυγός του, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να επικοινωνήσουν, ενώ ο ίδιος αρνούνταν και τη συνδρομή του δικηγόρου, ο οποίος διορίστηκε για την υπεράσπισή του, όπως αναφέρει το cretalive, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο επεισόδιο βιαιότητας σε βάρος της μητέρας του ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου. Ωστόσο το τελευταίο 10ήμερο ήταν στενοχωρημένος, καθώς υπήρχαν κάποια θέματα με τη σύζυγό του. Ο 42χρονος είχε πάει στο σπίτι της μητέρας του, και μάλιστα της έλεγε ότι στο εξής θα τη φροντίζει και θα τη βοηθάει και στο μαγείρεμα.

Σημειώνεται ότι το μοιραίο βράδυ, περίπου στις 11.00 η μία αδερφή είχε καλέσει τη μητέρα στο τηλέφωνο κι εκείνη την είχε διαβεβαιώσει ότι όλα ήταν καλά. Μία ώρα μετά συνέβη το μοιραίο με τους οικείους του να προσπαθούν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που «πυροδότησε» την έκρηξή του κι έφτασε στο να σκοτώσει με απίστευτη βιαιότητα τη μητέρα του. Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης θα διερευνηθεί κατά πόσο ο μητροκτόνος αντιμετωπίζει τέτοιο ψυχιατρικό πρόβλημα ώστε να μην είχε επίγνωση της πράξης του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA