Μενού
  • Α-
  • Α+

Σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σαρώνουν την περιοχή στη Χαλκιδική, χωρίς όμως να έχουν εντοπίσει ένα σημάδι ζωής του 28χρονου, που παραμένει αγνοούμενος. Οι ώρες περνούν και οι ελπίδες που το πρωί με τον εντοπισμό του φίλου του, είχαν αναπτερωθεί, αρχίζουν να αργοσβήνουν. Οι δικοί του άνθρωποι ελπίζουν σε ένα θαύμα. Ευελπιστούν πως ο 28χρονος θα βρεθεί ζωντανός σε άλλο σημείο από αυτό που γίνονται οι έρευνες, αλλά και ότι και εκείνος θα έχει βρει τον τρόπο να κρατηθεί στη ζωή.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Πάλευε με τα κύματα για 19 ώρες ο Ιβάν που ήταν αγνοούμενος στη Χαλκιδική

Είναι το δεύτερο 24ωρο στις έρευνες και οι τοπικές Αρχές αναφέρουν πως το Λιμενικό μετά τον εντοπισμό του δεύτερου αγνοούμενου, του Ιβαν, συνεχίζουν τις προσπάθειες με αμείωτο ρυθμό, έχοντας τη συνδρομή του της ΕΟΔ (Ελληνική Ομάδα Διασωστών), αλλά και τους αλιείς της περιοχής. Οι έρευνες βάσει πρωτοκόλλου πραγματοποιούνται για τρία 24ωρα, γεγονός που σημαίνει ότι αύριο Δευτέρα 11 Ιουνίου θα είναι η τελευταία ημέρα προσπάθειας εντοπισμού του 28χρονου άνδρα, σε περίπτωση που ούτε και σήμερα δώσει κάποιο σημάδι ζωής. Στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από το σημείο που αρχικά παρασύρθηκαν οι τρεις νέοι άνδρες, επιχειρούν:

  • 2 περιπολικά του Λιμενικού
  • 1 όχημα - τζιπ του Λιμενικού
  • 1 πεζοπόρο τμήμα του ΕΟΔ
  • 2 αλιευτικά σκάφη
  • 3 παραπλέοντα πλοία
  • 1 σκάφος του ΕΟΔ
  • 1 ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν 6 μποφόρ και κάνουν δύσκολο το έργο του εντοπισμού, ωστόσο οι εναέριες δυνάμεις θα συνεχίσουν για όσο το επιτρέπει ο χρόνος ενώ οι δυνάμεις θαλάσσης ώσπου να πέσει το φως.

«Είναι μαχητής, έχω ελπίδα ότι θα τα καταφέρει»

Το απόγευμα του Σαββάτου, εντοπίστηκε ο πρώτος από τους τρεις νεαρούς, οι οποίοι μετά από το πάρτι γενεθλίων και ενώ είχαν καταναλώσει αλκόολ, αγνόησαν τους κινδύνους από τον δυνατό αέρα που έφτανε τα 6 μποφόρ με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος έπεσε τελευταίος στη θάλασσα με στόχο να σώσει τον 28χρονο που αγνοείται και τον νεαρό που εντοπίστηκε χθες, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντιθέτως, παρασύρθηκε και ο ίδιος.

Μέσα από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο πρώτος διασωθέντας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, λέγοντας πως είναι ευγνώμον στο Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και σε όσους βοήθησαν να σωθεί εκείνος και ο φίλος του, ενώ αισιοδοξεί και για τον τελευταίο αγνοούμενο: «Ευχαριστώ τους Ελληνες λιμενικούς και τον κόσμο που μας έσωσε. Ηταν βλακεία αυτό που κάναμε. Δεν φοβήθηκα ότι θα πεθάνω γιατί ήξερα ότι θα μας σώσει το Λιμενικό. Ακόμη έχω ελπίδα για τον φίλο μου ότι θα βρεθεί. Είναι μαχητής και ξέρω ότι αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ελπίζω ότι θα βρεθεί και θα μπει ένα καλό τέλος σε αυτή την άσχημη ιστορία».  

Σώθηκε μετά από 19 ώρες στη θάλασσα

Νωρίτερα, άλλωστε σώος εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο τουριστών από τη Βόρεια Μακεδονία. Τη ζωή του έσωσε μια σανίδα που τον βοήθησε να επιπλέει για 19 ώρες. Ο 30χρονος περισυνελέγη από εμπορικό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από το Λιμενικό για τον εντοπισμό του 28χρονου φίλου του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίες, ο τρίτος που αγνοείται δεν ήξερε καλό κολύμπι σε αντίθεση με τον δεύτερο διασωθέντα, για τον οποίο είχαν ενημερωθεί οι λιμενικές αρχές ότι είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση και ήταν πολύ καλός κολυμβητής. Ο νεαρός από την Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος γιόρταζε με τους φίλους του τα σημερινά του γενέθλια, για 19 ώρες πάλευε με τα μανιασμένα κύματα μέχρι που τον εντόπισε εμπορικό σκάφος. 

Η σανίδα και η μπάλα...

Το ευχάριστο είναι ότι ο ίδιος στάθηκε τυχερός καθώς βρήκε και μια μπάλα θαλάσσης για να κρατηθεί όλες αυτές τις ώρες. Αποκαλύπτει ότι άντεξε διότι είναι δεινός κολυμβητής αλλά έχει και πολλή ψυχραιμία στις δύσκολες καταστάσεις. Παράλληλα, τη ζωή του έσωσε και μια σανίδα που τον βοήθησε να επιπλέει τόσες ώρες. Ο πατέρας του νεαρού μαζί με τον αδελφό του συμμετείχαν στις έρευνες και τον έψαχναν με σκάφος από χθες. «Όλοι σκεφτήκαμε το χειρότερο σε αυτές τις συνθήκες, αλλά τελικά πήγαν όλα καλά. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι που είναι καλά», τόνισε στην ΕΡΤ ο αδελφός του 30χρονου. Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου και παραμένει για προληπτικούς λόγους. 

Σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τον 30χρονο, ο οποίος -δεδομένων των συνθηκών- φαινόταν σε καλή κατάσταση. Άμεσα μεταφέρθηκε στην ακτή, εκεί όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. O 30χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας. Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος από την παρέα ηλικίας 25 ετών είχε διασωθεί χθες Σάββατο 9 Ιουλίου, από την θάλασσα από έναν σέρφερ. Η Δήμαρχος Κασσάνδας ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον πατέρα του δεύτερου άνδρα που βρέθηκε σήμερα στην Χαλκιδική. Ο ίδιος δήλωσε πολύ χαρούμενος για τον εντοπισμό του γιού του και δεν το πίστευε όταν άκουσε τα καλά νέα.

Επικοινωνία του ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας με τις οικογένειες

Σε επικοινωνία με τις οικογένειες των τριών νεαρών που παρασύρθηκαν στο Ποσείδι, βρίσκεται το Γενικό Προξενείο των Σκοπίων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Δήλωσε στις οικογένειες ότι είναι διαθέσιμο ότι ώρα χρειαστεί και πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Ελληνικές αρχές. Τέλος γνωστοποίησε τον εντοπισμό του δεύτερου ατόμου και ενημέρωσε την οικογένειά του ότι είναι καλά στην υγεία του παρά τα όσα βίωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA