Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο, που στοίχισε τη ζωή σε δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, στη δημοσιότητα έρχονται στοιχεία για τους θανώντες. 

Διαβάστε ακόμη: «Καμπανάκι» meteo για φωτιά σε 8 περιοχές - Ποιες είναι στο «κόκκινο»

Στο πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8, το οποίο ήταν ενοικιαζόμενο, επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ενας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Ελληνας. Νεκροί είναι ο Ρουμάνος πιλότος και ο Έλληνας μεταφραστής ενώ διασώθηκαν οι δύο Μολδαβοί. Το ελικόπτερο κατέπεσε ενώ συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Σάμο, στην περιοχή Άγιος Μηνάς, στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου κατά τη διάρκεια της υδροληψίας.

Ποιος είναι ο Ελληνας που έχασε τη ζωή του από την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο 

Οπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Ελληνας μεταφραστής που ανασύρθηκε νεκρός είναι ο Θ.Β., ο οποίος ενεργούσε ως μεταφραστής για τις ανάγκες συντονισμού ανάμεσα στους χειριστές του ελικοπτέρου και στο κέντρο της Πυροσβεστικής. Ηταν απόστρατος, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα. Κάτοικος Γλυφάδας, αφήνει πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 16 και 10 ετών.

Πώς συνετρίβη το ελικόπτερο στη Σάμο

Το ελικόπτερου επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Σάμο, στον Αγιο Μηνά. Κάποια στιγμή, ενώ έκανε υδροληψία στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου, μια ριπή ανέμου το χτύπησε, οι κλυδωνισμοί από τα κύματα ήταν μεγάλοι, καθώς εκείνη την ώρα στο σημείο έπνεαν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος βρέθηκαν στη θάλασσα. Μάλιστα, όπως είπε ο Μολδαβός πιλότος που διασώθηκε πρώτος, και οι τέσσερις κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο. Ομως, οι δύο έχασαν τη ζωή τους και ο τέταρτος κολύμπησε με όλες του τις δυνάμεις μέχρι τη στεριά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA