Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνολικά 11,5 τόνους πυρομαχικών μετέφερε το αεροσκάφος Antonov που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα. Ο αντιπρόεδρος της Σερβίας και υπουργός Άμυνας της χώρας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς επιβεβαίωσε πως τα πυρομαχικά είχαν προορισμό το Μπαγκλαντές. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο μήνυμά του «Το αεροσκάφος ΑΝ-12, ιδιοκτησίας ουκρανικής εταιρίας, που συνετρίβη χθες στην Ελλάδα, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Νις και μετέφερε φορτίο της σερβικής στρατιωτικής βιομηχανίας προς τον τελικό αγοραστή του, το Υπουργείο Αμυνας του Μπαγκλαντές».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οπως μεταδίδουν τα σερβικά Μέσα το αεροπλάνο απογειώθηκε περίπου στις 20:40 από τη Νις και μετέφερε περίπου 11,5 τόνους προϊόντων. Σύμφωνα με τον Στεφάνοβιτς η πτήση είχε άδεια να πετάξει από τη Νις, με ενδιάμεσες στάσεις στο Αμμάν, το Ριάντ, το Αχμενταμπάντ και τελικό προορισμό τη Ντάκα.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο, το Antonov 12 ανήκει στην εταιρεία Meridian από την Ουκρανία και είχε το σήμα MEM3032. Ιδιοκτήτης, δε, του εμπορεύματος ήταν η ιδιωτική εταιρεία «Valir» από τη Σερβία. Τέλος, ο Στεφάνοβιτς επιβεβαίωσε πως είναι νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος ενώ ανέφερε πως δεν ήταν πολίτες της Σερβίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA