Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξακολουθεί να μαίνεται σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα της Αχαΐας. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει μεγάλη έκταση, αλλά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Στο μεταξύ, καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση, οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πάντως, στην περιοχή επιχειρούν και θα συνεχίζουν να επιχειρούν όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από περίπου 120 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 35 οχήματα, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Από στάνη ξεκίνησε η φωτιά – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης για εμπρησμό από αμέλεια

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα Κυριακή συνελήφθη ένα άτομο ως ύποπτος για εμπρησμό από αμέλεια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά από την έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος στην πυρκαγιά της Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από καμαράκι στάνης της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης της στάνης συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως αναφέρει στην ενημέρωσή της η Πυροσβεστική, η σύλληψη έγινε από υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας για τη φωτιά στη θέση Παλιάμπελα της Καλλιθέας στην Αχαΐα. «Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση ‘Παλιάμπελα’, της Τ.Κ. Καλλιθέας του δήμου Πατρέων Αχαΐας. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, μεγάλο μέρος της Αχαΐας θα βρίσκεται αύριο Δευτέρα (18/7) στην κατηγορία του υψηλού κινδύνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA