Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στην Πεντέλη, με δεκάδες διάσπαρτες εστίες, που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ, σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από λίγο στην περιοχή της Ανθούσας, στη συμβολή της Λεωφόρου Ανθούσας με την οδό Στρατηγού Πλαστήρα, με τους πυροσβέστες να μην μπορούν να δράσουν, λόγω των ισχυρών ανέμων και της δύναμης της φωτιάς. Η συγκεκριμένη περιοχή, μόλις εκκενώθηκε, ενώ ένας ηλικιωμένος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ χρειάστηκε να μεταφερθεί κυριολεκτικά αγκαλιά, καθώς οι συνθήκες ήταν τρομερά δύσκολες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς οι εστίες είναι πολλές και σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ οι άνεμοι παραμένουν αρκετά ισχυροί. Το πύρινο μέτωπο με τη βοήθεια του αέρα, που δεν έχει κοπάσει, κινείται απειλητικά προς την Ανθούσα. Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη Παλαιά Πεντέλη και στην Καλλιθέα Πεντέλης, όπου φαίνεται να υπάρχουν ζημιές σε σπίτια. Στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά έχουν αναπτυχθεί 420 πυροσβέστες, με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA