Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο προκάλεσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (22/7) στην πλατεία Εξαρχείων, όπου ένταση υπήρξε μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και 54 προσαγωγές, ενώ τον γύρο του Διαδικτύου έχουν κάνει βίντεο όπου αποτυπώνονται αστυνομικοί να χτυπούν πολίτη.

«Διενεργείται διοικητική διερεύνηση του περιεχομένου βίντεο που αναπαράγεται στο διαδίκτυο», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media και δείχνουν αστυνομικούς να χτυπούν έναν πολίτη στα Εξάρχεια μετά την πορεία κατά των επιθέσεων που δέχονται από συμμορία γυναίκες της περιοχής. Τα βίντεο έχουν καταγράψει κυρίως κάτοικοι των Εξαρχείων από τα μπαλκόνια τους. Ανέβηκαν στα social media με αποτέλεσμα τα Εξάρχεια να γίνουν πρώτο trend στο twitter και τις αναρτήσεις της οργής να πέφτουν «βροχή».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Συγκεκριμένα, στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται πως ένας αστυνομικός ξυλοκοπεί έναν διαδηλωτή, τον ακινητοποιεί και στη συνέχεια με τη βοήθεια άλλων δύο τον μεταφέρουν στο κρατητήριο. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το χρονικό

Με χημικά και κρότου λάμψης επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (22/7) αστυνομικές δυνάμεις σε διαδηλωτές που πραγματοποίησαν στα Εξάρχεια συγκέντρωση ενάντια στους βιασμούς, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ, μερίδα διαδηλωτών κατέφυγε σε καφενείο επί της πλατείας Εξαρχείων, το οποίο απέκλεισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στον χώρο του καφενείου εγκλωβίστηκαν περισσότερα από 30 άτομα. Λίγο μετά τις 12 οι αστυνομικοί προσήγαγαν δεκάδες από τους εγκλωβισμένους στο κατάστημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA