Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από χθες το πρωί στη Δυτική Λέσβο στην περιοχή Καστρί, με το μέτωπο που βρίσκεται κοντά στη Βρίσα να αναζωπυρώνεται και να αναγκάζει τους κατοίκους να εκκενώσουν ξανά τον οικισμό. Οι φλόγες βρίσκονται πλέον 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού και κρίθηκε σκόπιμο να μετακινηθούν για να μην κινδυνεύσουν.

Η πυρκαγιά, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή ξέφυγε Δυτικά και βρίσκεται μεταξύ Βρίσας και Βατερών. Λίγο πριν τη μία δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της Βρίσας, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά τα πρώτα σπίτια του χωριού. Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών, στον οποίο χθες κάηκαν τουλάχιστον δύο σπίτια και δύο επιχειρήσεις, ενώ προκλήθηκαν πολλές ζημιές και σε άλλα κτήρια, μιας και η φωτιά πέρασε μέσα από το τουριστικό θέρετρο κι έφτασε μέχρι την παραλία, όπου το Λιμενικό απεγκλώβισε 9 άτομα δια της θαλάσσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρίσα είχε χτυπηθεί αλύπητα τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, και του οποίου οι κάτοικοι, όσοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί, υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν ξανά τα σπίτια τους.

Η προσπάθεια εστιάζεται στο δυτικό μέτωπο, που είναι ενεργό και έχει γίνει ζώνη προς Βρίσα. Στο μέτωπο επιχειρούν 81 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρου και 20 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 Air Tractores, 2 Canadair κι 1 ελικόπτερο Mi-8, ενώ συμβάλλουν και τα PZL από τη Λέσβο. Στο νησί έφτασαν το πρωί και 5 οχήματα με 20 πυροσβέστες από την Αθήνα για να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA