Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία από άλλη μια μητροκτονία που έλαβε χώρα, την τρίτη τις τελευταίες 20 ημέρες. Μετά το Ηράκλειο της Κρήτης και την Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, ήρθε άλλη μια ειδεχθής δολοφονία σε προάστιο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας να σοκάρει την κοινή γνώμη. Ενας 59χρονος που αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα και ήταν κι αλκοολικός, όπως είπε κι ο αδερφός του, σκότωσε την 84χρονη μητέρα του, με την οποία ζούσε στο ίδιο σπίτι στο Ξηροχώρι.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντόπισε ο άλλος γιος της και αδερφός του δράστη, ο οποίος και ειδοποίησε τις Αρχές και το ΕΚΑΒ. Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ο δράστης είχε προαναγγείλει το φρικτό έγκλημα, ενώ είχε απειλήσει και τον ίδιο. «Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα», λέει σοκαρισμένος ο άνθρωπος που βρήκε δολοφονημένη τη μητέρα του από τα χέρια του αδελφού του.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε, τη μητέρα τους την πρόσεχαν τόσο εκείνος όσο και ο αδερφός του που της αφαίρεσε τη ζωή. Οπως μάλιστα δήλωσε, η απόφασή του να φύγει για λίγο από το σπίτι προκειμένου να της αγοράσει φαγητό, αποδείχθηκε μοιραία. «Την κοιτούσε και αυτός, την κοιτούσα και εγώ. Λέω ας πάω να της πάρω ένα σάντουιτς να την ταΐσω. Μετά από μισή ώρα την “καθάρισε”»,  είπε στους δημοσιογράφους.

Οπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής ο καθ' ομολογίαν δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ συχνά δημιουργούσε προβλήματα στο χωριό, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο αδερφός του. Σύμφωνα ωστόσο με τους κατοίκους της περιοχής, όταν τελικά βγήκε, δεν ακολούθησε ποτέ τη φαρμακευτική αγωγή που του έδωσαν οι γιατροί. Μάλιστα, φέρεται να ήταν εξαρτημένος κι από το ποτό, ενώ πολλές φορές είχαν αναγκαστεί να καλέσουν τις Αρχές για να περιορίσουν την παραβατική του συμπεριφορά.

Πώς έγινε η δολοφονία

Τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα αναφέρουν θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα. Η ηλικιωμένη που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης ξεψύχησε από τα χτυπήματα του γιου της χθες το πρωί, στη μονοκατοικία όπου διέμεναν.

Τι αναφέρει η Αστυνομία για τη μητροκτονία

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το στυγερό έγκλημα: «Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 84χρονης ημεδαπής που τελέστηκε σε περιοχή της Χαλκηδόνας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, γιος και σύνοικος της 84χρονης, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (26-07-2022), σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ξηροχωρίου όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 84χρονη, φέροντας θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα καθώς και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA