Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία προκύπτουν για την ειδεχθή μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη με δράστη τον 59χρονο γιο και θύμα την 84χρονη μητέρα του. Ο δράστης, ο οποίος εκτός των άλλων φέρεται να αντιμετωπίζει και προβλήματα αλκοολισμού, σύμφωνα με τους γείτονες, σκότωσε τη μητέρα του που είχε κινητικά προβλήματα, όταν εκείνη του ζήτησε να της φέρει ένα ποτήρι νερό. Ο έτερος αδερφός, που είχε βγει για ψώνια, όταν επέστρεψε αντίκρισε τη του άγρια χτυπημένη να κείτεται χωρίς τις αισθήσεις της.

Το έγκλημα διαπράχθηκε χθες (26/7) το πρωί, στη μονοκατοικία όπου διέμενε η 84χρονη με τον 59χρονο στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα λόγια του δράστη μετά το φονικό συγκλονίζουν: «Μείον ένας. Πάω να θάψω την μάνα μου. Ούτε γραφείο κηδειών ούτε τίποτα. Είμαι άπορος. Εγώ θα σκάψω και θα την θάψω μόνος μου».

Αδελφός δράστη: «Μου έλεγε ότι θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα» 

Ο γιος του θύματος, που βρήκε νεκρή την τυφλή και κατάκοιτη μητέρα του, όπως εξομολογήθηκε λίγο πριν τον φόνο, είχε πάει φαγητό στη μητέρα του. Ο ίδιος έκανε λόγο για σοβαρά θέματα που είχε ο αδελφός του, ο οποίος έπινε διαρκώς και είχε επιθετική συμπεριφορά. Οπως είπε, ο αδελφός του απειλούσε πως «θα τελειώσω πρώτα τη μάνα και μετά εσένα» με την Αστυνομία να έχει κληθεί πολλές φορές στο σπίτι, χωρίς όμως να γίνεται τίποτα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ξηροχωρίου, Ιάκωβος Τσινασλανίδης είπε πως ήταν μια προβληματική οικογένεια, προσθέτοντας πως ο δράστης δημιουργούσε πολλά προβλήματα εξαιτίας του αλκοόλ. Οπως είπε, χθες ο δράστης εμφανίστηκε στο καφενείο λέγοντας πως απλά η μητέρα του πέθανε, ενώ λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε στο σημείο η Αστυνομία...

Καταγγέλλουν αναλγησία της Πολιτείας οι συγχωριανοί

Κάτοικος του χωριού μίλησε επίσης στο grtimes.gr και είπε πως όλοι γνώριζαν για το πρόβλημα και μάλιστα πολλές φορές καλούσαν την Αστυνομία για να συνετίσει τον δολοφόνο, ωστόσο στη συνέχεια δημιουργούσε και πάλι προβλήματα με τη συμπεριφορά του που ήταν και επιθετική. «Το κράτος σε αυτή την περίπτωση δεν λειτούργησε. Το κράτος έπρεπε να πάρει την μάνα που ήταν τυφλή, κατάκοιτη, να την πάει σε ένα ίδρυμα. Τον πήγαμε πολλές φορές στην Αστυνομία, αλλά τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο συγχωριανός, λέγοντας μάλιστα πως και από το ψυχιατρείο όπου είχε νοσηλευτεί, του είχαν δώσει αγωγή, αλλά δεν την ακολουθούσε...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA