Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα νέο σενάριο στην αναζήτηση των συνθηκών που οδήγησαν στον φρικτό θάνατο του Jack Fenton βάζει στο τραπέζι με σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα Daily Mail. Τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο 22χρονος βρετανός να προσπαθούσε να βγάλει selfie και τότε να δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα από τον έλικα του ελικοπτέρου, οι Βρετανοί σημειώνουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε ξεχάσει το τηλέφωνό του μέσα στο μοιραίο αεροσκάφος και να επέστρεψε να το πάρει.

Διαβάστε ακόμη: Σπάτα: Τα 30 δευτερόλεπτα της φρίκης – Πώς έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Jack Fenton

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα εκπρόσωπος της Αστυνομία μίλησε στο βρετανικό Μέσο ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά επικεντρώνεται πλέον στην περίπτωση ο Τζακ να ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι' αυτό ξαφνικά επέστρεψε σε αυτό, για να το πάρει». Ενώ συμπληρώνει για την πορεία των ερευνών πως: «Είμαστε ακόμα στη διαδικασία των καταθέσεων, αλλά κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στα χέρια του, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Όταν ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες».

Παράλληλα, όπως αναπαράγει και η Sun, ο Ιωάννης Κονδύλης, επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, δήλωσε σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι «από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο νεαρός ήθελε να βγάλει selfie, βρέθηκε ωστόσο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου. «Από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο νεαρός (σ.σ. ο Τζακ Φέντον) ήθελε να βγάλει selfie, βρέθηκε ωστόσο στην πίσω πλευρά του ελικοπτέρου. Οι αναφορές λένε ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί του, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν μιλούσε ή απλά επέστρεφε στους φίλους του» φέρεται να δήλωσε.

Η απόρριψη της θεωρίας της «selfie» από Ελληνες αξιωματούχους ουσιαστικά συμφωνεί με τα όσα υποστήριξε  η αδερφή του Τζακ, Νταίζη αλλά και οι φίλοι του, που από την πρώτη στιγμή είπαν πως δεν επιχειρούσε να βγάλει φωτογραφία. Η αδερφή του είπε στη MailOnline ότι «Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι τον οδήγησε πίσω. Ισως ξέχασε κάτι. Αλλά η υπόθεση ότι επέστρεψε για να βγάλει μια selfie είναι ψέμα».

Ωστόσο θέλησε να ξεκαθαρίσει πως: «Ο Τζακ δεν ήταν κάποιο πλούσιο, αντιπαθητικό παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Ήταν η πρώτη του βόλτα με ελικόπτερο». 

«Δεν μας είπαν τίποτα πιλότος και υπεύθυνοι»

Οφίλος του 22χρονου, Jack Stanton-Gleaves, είπε από την πλευρά του στη MailOnline: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες». «Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το δυστύχημα», υποστήριξε. «Εχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ ήταν στο τηλέφωνο κι έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του και γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω», τόνισε. Οι Βρετανοί στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι ο επικεφαλής εκπαίδευσης στην Superior Air στην Αθήνα, και δύο τεχνικοί εδάφους συνελήφθησαν αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομία αφού κατέθεσαν ότι ο Τζακ συνοδεύτηκε μέσα στο αεροδρόμιο προτού επιστρέψει τρέχοντας έξω.

Δυστύχημα με το ελικόπτερο: Η απάντηση της εταιρίας

Εξάλλου, ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το ελικόπτερο σημειώνοντας πως«Η πτητική δραστηριότητα της εταιρείας μας, από το έτος 2004 έως και σήμερα, έχει καταγράψει δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσης σε ένα ευρύ φάσμα αερομεταφορών το οποίο, εκτός από τη μεταφορά προσώπων, περιλαμβάνει έργα όπως αεροδιακομιδή ασθενών και αεροφωτογραφήσεις, χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό ατύχημα. Παραλλήλως, είμαστε πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης και εξέτασης χειριστών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έχοντας εκπαιδεύσει παραπάνω από 350 πιλότους, οι οποίοι παρέχουν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, ανά τον κόσμο.

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν της 25.7.2022, η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης. Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA