Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία διαφορετικά μέτωπα φωτιάς στην Πελοπόννησο, δύο στην Ηλεία στις περιοχές Λινίσταινα και Αγία Κυριακή, αλλά και στο Βέλος Κορινθίας. Η πυρκαγιά στη Λινίσταινα έχει οριοθετηθεί και εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 31 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οκτώ οχήματα, δύο τράκτορες και ένα Erickson, συνδρομή παρέχουν Συνδρομή από υδροφόρες  και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων και στην Αγία Κυριακή, ανατολικά του φράγματος Ηλείας. Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις και και δύο CL 215 αλλά ιαι δύο τράκτορες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στην Κορινθία, στην περιοχή Παναγία Γιουρούτσι νοτίως του Βέλους επιχειρούν επίγειες και πλησιάζουν 2 CL 415 και 2 τράκτορες. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι με τη φωτιά να καίει έκταση με ελιές και πουρνάρια.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αντίθετα στην στην Τσακατουρα Γρεβενών η πυρκαγιά παραμένει περιορισμένη αλλά εξακολουθεί να καίει σε μικρή έκταση και αργά. Μαζί με τα πεζοπορα επιχειρεί ενα ΕΠ Mi8 και κατευθύνεται και ένα Erickson.

Σε έκτακτη ανάγκη επτά κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Εξάλλου, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν χθες, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, για την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Κυριακή 24 Ιουλίου και κάηκαν συνολικά 7.312 στρέμματα.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση του κ. Παπαγεωργίου αφορά τα Κρέστενα, τα Μακρίσια, τον Γρύλλο, τη Βρίνα, το Γραίκα, την Σκιλλουντία αλλά και το Καλλίκωμο. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για τρεις μήνες, δηλαδή έως και 24 Οκτωβρίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA