ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/08/2022 14:53

Αλέξης Κούγιας: Νέα πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

Η δίωξη στον Αλέξη Κούγια ασκήθηκε μετά από αναφορά σε βάρος του τον περασμένο Μάρτιο την οποία κατέθεσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, με αφορμή τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αλέξης Κούγιας: Νέα πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά
Αλέξης Κούγιας (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:
Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια μετά από σχετική εισήγηση του πρόεδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων, Ζήση Κωνσταντίνου. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από αναφορά σε βάρος του τον περασμένο Μάρτιο την οποία κατέθεσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών , με αφορμή τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κ.Κούγιας παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Ειδικότερα, η αναφορά από το Σωματείο υπεβλήθη στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ ειχε κατατεθεί και προς τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Ανοικτή Επιστολή με θέμα «Απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».
Για τον κ. Κούγια διενεργείται κι άλλος πειθαρχικός έλεγχος σχετικά με την ίδια υπόθεση όπως και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλαχου, και για αυτό έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ