Μενού
  • Α-
  • Α+
Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια μετά από σχετική εισήγηση του πρόεδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων, Ζήση Κωνσταντίνου. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από αναφορά σε βάρος του τον περασμένο Μάρτιο την οποία κατέθεσε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών , με αφορμή τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κ.Κούγιας παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Ειδικότερα, η αναφορά από το Σωματείο υπεβλήθη στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ ειχε κατατεθεί και προς τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Ανοικτή Επιστολή με θέμα «Απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Για τον κ. Κούγια διενεργείται κι άλλος πειθαρχικός έλεγχος σχετικά με την ίδια υπόθεση όπως και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλαχου, και για αυτό έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA