ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/08/2022 02:10

Δήμος Αθηναίων: 2.200 νέοι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης

Εκτός από τους μεταλλικούς κάδους, ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει να τοποθετεί όπου χρειάζεται στις γειτονιές, επιδαπέδια καλαθάκια, κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινοι), αλλά και ανακύκλωσης (μπλε)

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δήμος Αθηναίων: 2.200 νέοι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης
(Πηγή: Δήμος Αθηναίων)
Ανάγνωση:

Με την τοποθέτηση 2.200 νέων μεταλλικών κάδων απορριμμάτων σ΄όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας ενισχύεται σημαντικά ο τομέας καθαριότητας του δήμου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, ήδη έχουν τοποθετηθεί οι 1.663 στην 1, 2η, 3η, 4η, 6η και 7η Δημοτική Κοινότητα, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η τοποθέτηση περίπου 450 κάδων στην 5η κοινότητα.Οι νέοι κάδοι διαθέτουν ειδικό ποδομοχλό που επιτρέπει στους πολίτες να εναποθέτουν τα απορρίμματα τους εύκολα, ενώ έχουν ενισχυθεί με υλικό αντιγκράφιτι, έτσι ώστε να προστατεύονται από βανδαλισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Εδεσαν καρέκλες σε στάση λεωφορείου για να μπορούν να κάθονται

Επίσης, εκτός από τους μεταλλικούς κάδους, ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει να τοποθετεί όπου χρειάζεται στις γειτονιές, επιδαπέδια καλαθάκια, κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινοι), αλλά και ανακύκλωσης (μπλε), “διαμορφώνοντας σταδιακά ένα σύγχρονο δίκτυο που διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να την διατηρούν καθαρή”, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

(Πηγή: Δήμος Αθηναίων)
(Πηγή: Δήμος Αθηναίων)

Κώστας Μπακογιάννης: «Η καθαριότητα δεν είναι διεκπεραίωση, αλλά αφετηρία για να ζούμε καλύτερα στην πόλη μας»

Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων ,Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνει ότι η Δημοτική του Αρχή εστίασε «από την πρώτη στιγμή στον πολιτισμό της καθημερινότητας, που για εμάς αποτελεί στρατηγική πυξίδα. Αλλάξαμε τη φιλοσοφία του δήμου και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε στο κέντρο και τις γειτονιές. Είπαμε όχι στον επιφανειακό και αποσπασματικό καθαρισμό, τοποθετώντας στην κορυφή της καθημερινής ατζέντας μας τις σαρωτικές δράσεις καθαριότητας, αλλά και την ουσιαστική ανανέωση του αστικού εξοπλισμού. Γιατί η Αθήνα είναι το σπίτι μας, από άκρη σε άκρη και η καθαριότητά της δεν αποτελεί διεκπεραίωση, αλλά αφετηρία για να ζούμε καλύτερα σε αυτήν», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ