Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν οι 38 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους παράσχουν άμεση βοήθεια. Σύμφωνα την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, αργά το απόγευμα της Δευτέρας (15/8), εντοπίστηκαν 22 άνδρες 7 ανήλικοι και 9 γυναίκες.

Οι μετανάστες έχουν ήδη παραληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ και μεταφέρονται πιθανότατα στο φυλάκιο των Καστανιών, ενώ τις επόμενες ώρες θα παραληφθούν από στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να γίνει ο πρώτος ιατρικός έλεγχος και να φιλοξενηθούν σε δομή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.

Τα τελευταία 24ωρα το θρίλερ με τους συγκεκριμένους πρόσφυγες - μετανάστες είχε κορυφωθεί.  Χθες οι ελληνικές αρχές είχαν ελέγξει διεξοδικά την περιοχή στο νησάκι με θερμικές κάμερες και drones και δεν είχε εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία. Κατά πληροφορίες σήμερα (15/8) το μεσημέρι, το ίδιο σημείο έλεγξαν και οι τουρκικές αρχές, οι οποίες επίσης δεν τους βρήκαν. Τελικά, οι 38 μετανάστες εντοπίστηκαν το απόγευμα σε ελληνικό έδαφος, 4 χιλιόμετρα νότια της νησίδας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των μεταναστών

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών. Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA