ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/08/2022 14:06

Παιδικοί σταθμοί: Ολοκληρώνονται την Τετάρτη οι αιτήσεις - Εχουν κατατεθεί 190.000 για 97.000 θέσεις

Λήγει αύριο, Τετάρτη 17 Αυγούστου η παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τους για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΕΤΑΑ - Θα δoθούν 97.000 vouchers

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Παιδικοί σταθμοί: Ολοκληρώνονται την Τετάρτη οι αιτήσεις - Εχουν κατατεθεί 190.000 για 97.000 θέσεις
(Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 17 Αυγούστου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, μέσω της ιστοσελίδας του eetaa.gr, έπειτα από την παράταση που δόθηκε. Από το πρόγραμμα θα δοθούν 97.000 voucher για σταθμούς με τις αιτήσεις ωστόσο να φτάνουν ήδη τις 190.000. Οι αιτήσεις αυτές αφορούν βρεφονηπιακούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία, ενώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο.

Διαβάστε ακόμη: Παιδικοί σταθμοί - ΚΔΑΠ ΕΣΠΑ: Παράταση στις αιτήσεις για τα voucher της ΕΕΤΑΑ

«Ξεκινώντας το 2019 το κράτος το κράτος χρηματοδοτούσε 80.000 θέσεις και τώρα έχουμε φτάσει στις σχεδόν 100.000 θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς», σχολίασε στο MEGA η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και τόνισε μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν λάβει φτάνουν τις 190.000.

Video Loading...

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με τεράστια συμμετοχή και οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από την μητέρα ή το πρόσωπο που έχει την αποκλειστική επιμέλεια του, εντός τριμήνου από την γέννηση του παιδιού. Οδεύοντας προς το τέλος της τετραετίας η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως στο αρμόδιο υπουργείο έχουν γίνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Όπως δήλωσε η ίδια, το 40% των παιδιών που βρίσκονταν σε δομές βρίσκονται πλέον σε οικογένειες, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 1.400 παιδιά βρίσκονται σε ιδρύματα.

«Το μυστικό είναι η αναδοχή. 9 στα 10 παιδιά είναι κατάλληλα μόνο για αναδοχή», είπε και στη συνέχεια εξήγησε πως αναφέρεται σε παιδιά που έχουν οικογένεια, όμως είναι κακοποιητική ή παραμελητική. «Πρέπει να μεταφερθούν εκτός οικογένειας, σε μία οικογένεια που θα τα αγαπά και θα τα φροντίζει». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχέδια του υπουργείου για το επόμενο καλοκαίρι, το οποίο αφορά τα day camps: «Το κράτος καλύπτει ένα μήνα διακοπές στους γονείς για τα παιδιά τους κοντά στο σπίτι τους, να μπορούν να τα στείλουν είτε στον Δήμο είτε σε ιδιώτη, ώστε τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά και οι γονείς να δουλεύουν», εξήγησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ VOUCHER ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ