Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο ντοκουμέντο από παράτυπους μετανάστες που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα μέσω του Έβρου εξασφάλισε το STAR. Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία εντοπίζει όλο και πιο συχνά αυτοκίνητα λαθροδιακινητών ακόμα και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το βίντεο είναι τραβηγμένο την 1η Αυγούστου και δείχνει έναν νεαρό, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι από το Αφγανιστάν, να περιμένει σε ένα βουνό με άλλους μετανάστες να περάσουν στη χώρα μας. 

Κάνουν υπομονή μέχρι να δουν το σινιάλο από τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Άλλοι χαμογελούν και κάνουν το σήμα της νίκης, χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο, την ταλαιπωρία, αλλά και τα χρήματα που πλήρωσαν στους διακινητές.  Το ίδιο πρόσωπο που φαίνεται στο βίντεο φωτογραφήθηκε σε κουρείο της Θεσσαλονίκης, όπου κατάφερε να φτάσει μέσω της Εγνατίας Οδού, ακολουθώντας την λεγόμενη «Βαλκανική οδό».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ από το 36:30 και μετά.

Τις επόμενες μέρες ο νεαρός συνελήφθη και δεν ήταν ο μόνος. Στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν καθημερινές οι συλλήψεις μεταναστών που φτάνουν όπως όπως στην πόλη.

Ένας Αφγανός μετανάστης μίλησε σε δημοσιογράφου του καναλιού για τα χρήματα που πλήρωσε στα κυκλώματα. Όπως είπε, πλήρωσε τέσσερις χιλιάδες ευρώ για να περάσει ο ίδιος κι όλη του η οικογένεια. Όμως, όπως καταγγέλλουν οι μετανάστες, η Τουρκία παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι. «Οι Τούρκοι μας λένε ή θα φύγεις για το Αφγανιστάν ή θα πας βόρεια όπου δεν υπάρχει πρόβλημα», λένε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA