Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αίτια που οδήγησαν στον απροσδόκητο θάνατο της 19χρονης Θάλειας, της 19χρονης ναυτικού δοκίμου, αναζητά το Πολεμικό Ναυτικό. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην Τυνησία, αφού οι ναυτικοί δόκιμοι βγήκαν στο λιμάνι Λαγκουλέτ και φαίνεται να έφαγαν ή να ήπιαν κάτι, που είχε ως αποτέλεσμα η 19χρονη Θάλεια να δηλητηριαστεί. Οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ξεκινήσει τις έρευνες και κάνουν αναδρομή στα γεγονότα που συνέβησαν προτού η Θάλεια σηκώσει υψηλό πυρετό. 

Η 19χρονη είχε άδεια και βγήκε όταν το πλοίο έφτασε στην Τυνησία και στο λιμάνι της Λαγκουλέτ. Εκεί γευμάτισε σε αλυσίδα fast food, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα δηλητηρίασης. Οι έρευνες εστιάζουν στα βήματα της 19χρονης, πριν ακόμα ενημερώσει τους επικεφαλής του εκπαιδευτικού πλου για την αδιαθεσία της με πυρετό. Σε αυτό, αναμένεται να σταθούν αρωγοί οι δόκιμοι της Σχολής, καθώς θεωρείται βέβαιο πως κάποιοι εξ αυτών έκαναν παρέα με την άτυχη 19χρονη και βγήκαν μαζί της σε εξόδους, σε λιμάνια που κατέπλευσαν η φρεγάτα «Κανάρης» και το Πετρελαιαγωγό «Προμηθέας».

Για παράδειγμα, το προηγούμενο λιμάνι από αυτό της Ιταλίας, ήταν, στην Τυνησία και εκεί βγήκαν έξω οι δόκιμοι. Η Θάλεια είχε νοσήσει τις προηγούμενες μέρες με κορονοϊό αλλά ανάρρωσε και, καθώς ήταν αρνητική, βγήκε και εκείνη στο λιμάνι. Μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα του επίσημου ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ansa.it, αναφέρει ότι επειδή το προηγούμενο λιμάνι που είχαν επισκεφθεί στο πλαίσιο του ΘΕΠ ήταν το λιμάνι της Τυνησίας, όπου οι δόκιμοι είχαν εξόδους στην ξηρά και τα συμπτώματα προσομοίαζαν με αυτά των κορονοϊόπληκτων, τόσο η ατυχής ναυτική δόκιμος όσο και οι δύο συμμαθητές της που εισήχθησαν με πυρετό και συμπτώματα τροφικής δηλητηριάσεως, θεωρήθηκαν – προληπτικώς – ως ύποπτα κρούσματα COVID-19 – και ελήφθησαν τα σχετικά μέτρα απομονώσεώς τους.

Ωστόσο, ενδέχεται ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος από τον κορονοϊό και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της.

Θρηνεί η οικογένειά της

«Ηταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Εδωσε και δεύτερη φορά Πανελλήνιες για να περάσει στο Ναυτικό. Ηταν το όνειρό της από μικρή». Με αυτά τα λόγια ο αδερφός της Θάλειας περιγράφει τη 19χρονη ναυτική δόκιμο που επέβαινε στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» και «έσβησε» μέσα σε κάτι παραπάνω από 48 ώρες.

Ο ίδιος και η οικογένειά του ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πώς η αδερφή του βρήκε τραγικό θάνατο. «Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από τον γιατρό, ότι δεν είναι καλά. Από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Ο γιατρός μάς είχε πει πως έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα» περιέγραψε ο ίδιος στο Mega. Oπως λέει, «μας πήραν χθες να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγαν εκεί οι γονείς μου για να τη στηρίξουν. Κάθε φορά που έκαναν στάση, μιλούσαμε. Για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία βδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς».

Πολεμικό Ναυτικό: Το χρονικό του θανάτου της Θάλειας 

Η ναυτική δόκιμος βρισκόταν στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Την περασμένη Τρίτη η 19χρονη Θάλεια παρουσίασε πυρετό και αμέσως διακομίσθηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη της Ιταλίας. Το πρωί της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, εισήχθη στη ΜΕΘ και μέσα σε δύο ημέρες κατέρρευσε και πέθανε το πρωί της Πέμπτης. Τα αίτια για τον θάνατό της είναι υπό διερεύνηση με τη νεκροψία - νεκροτομία να ρίχνει φως στην τραγωδία. 

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για τον θάνατο της Θάλειας 

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA