Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο οργανισμός της 19χρονης Θάλειας, της ναυτικής δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, που βρήκε τραγικό θάνατο σε νοσοκομείο στη Νάπολη, ίσως να ήταν αποδυναμωμένος λόγω της νόσησής της το προηγούμενο διάστημα από τον κορονοϊό, επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στον Alpha, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι από την πρώτη μέρα που άκουσε για τον θάνατο της 19χρονης Θάλειας κατάλαβε ότι το μικρόβιο, το οποίο προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση, «βρήκε χώρο να επιτεθεί στον αποδυναμωμένο οργανισμό λόγω κορονοϊού» της άτυχης Θάλειας.

«Ο οργανισμός όταν νοσήσεις ακόμη και με απλά συμπτώματα -δεν χρειάζεται να περάσεις τη νόσο βαριά- εξασθενεί πάρα πολύ και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα να επανέλθει. Ο οργανισμός χάνει αντισώματα, δηλαδή δεν έχει άμυνα», επισήμανε η κυρία Παγώνη. «Μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Σε έναν πολύ εξασθενημένο οργανισμό, στον οποίο μπαίνει άλλο μικρόβιο μέσα, καταλαβαίνεται ότι βρίσκει (το μικρόβιο) το χώρο να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει επιπλοκές. Βρίσκει έναν χώρο αποδυναμωμένο και κυριαρχεί», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Στη Λάρισα η κηδεία της 19χρονης Θάλειας – Ξεσπά ο πατέρας

Σήμερα, πάντως, αναμένεται, τελικά, να μεταφερθεί με C-130 στη Λάρισα η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Θάλειας από την Ιταλία. Ο λόγος που καθυστέρησε η μεταφορά μία μέρα είναι επειδή η ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής αναμένεται να βγουν σχετικά σύντομα, κατόπιν και σχετικών πιέσεων από ελληνικής πλευράς προς τους Ιταλούς ιατροδικαστές, αλλά οι τοξικολογικές εξετάσεις θα αργήσουν καθώς η σχετική διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Τη σορό της άτυχης Θάλειας συνοδεύουν και οι γονείς της, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στην Ιταλία με τη φροντίδα του Πολεμικού Ναυτικού. Ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας, μιλώντας στο MEGA, ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης δοκίμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA