Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι καταθέσεις για τους θανάτους  τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας με κατηγορούμενη τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, συνεχίζονται σήμερα με τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, που παίρνουν τη «σκυτάλη» από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα και τον παθολογοανατόμο Χρήστο Ευτυχιάδη, που κατέθεσαν την πρώτη ημέρα.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Οι δύο τους,  πέρασαν το «κατώφλι» της 35ης τακτικής ανακρίτριας και έδωσαν πολύωρες, αναλυτικές και κρίσιμες καταθέσεις, για την πορεία της έρευνας. ο κ. Ευτυχιάδης, ο οποίος επί τρεις ώρες επίσης, ανέλυσε τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε για τους θανάτους των δυο κοριτσιών τα οποία επικαλούνται και οι κ.κ. Καρακούκης - Καλογρηάς στην έκθεση τους για να στοιχειοθετήσουν τον ασφυκτικό θάνατο. Τα συμπεράσματά του για τη Μαλένα ωστόσο βασίστηκαν σε στοιχεία και έγγραφα, καθώς οι ιστοί της είχαν αποτεφρωθεί, ενώ στην περίπτωση της  Ίριδας επανεξέτασε τους ιστούς.

Στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα η οποία είχε συντάξει το αρχικό όρισμα για τον θάνατο της Μαλένας φέρεται να επέμεινε στην εγκυρότητα των ευρημάτων που είχε καταγράψει, κάνοντας λόγο για ηπατική ανεπάρκεια που μπορεί να οφείλεται σε υποξία , δηλαδή στέρηση οξυγόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εισαγγελική πρόταση και εν συνεχεία την έκδοση βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο με βάση το οποία θα κριθεί η περαιτέρω ποινική αντιμετώπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου και θα αποφασιστεί η παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA