Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγα 24ωρα πίσω γύρισαν οι δείκτες του ρολογιού μετά από μία αποκάλυψη ενός βίντεο - ντοκουμέντο που έκανε ο Alpha και η εκπομπή T-Live, όταν ο εργολάβος που δολοφονήθηκε το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου στη Ρόδο, καταγράφηκε από κάμερα κατά την επίσκεψή του στον μετέπειτα καθ' ομολογία δολοφόνο του στο ξενοδοχείο που διατηρούσε! Μάλιστα, το ρεπορτάζ φιλοξενεί και συνέντευξη του ξενοδόχου που τότε ακόμη δεν ήταν κατηγορούμενος και ο οποίος δήλωνε πως όχι μόνο δεν είχε συναντηθεί με το θύμα, αλλά ούτε καν του χρωστούσε το ποσό των 100.000 ευρώ, όπως του καταλόγιζαν, καθώς όπως υποστήριζε τον είχε εξοφλήσει.

Διαβάστε ακόμη:  Ρόδος: Πατέρας και γιος με δύο χτυπήματα στο κεφάλι σκότωσαν τον εργολάβο - Το ιατροδικαστικό πόρισμα

Ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της εξαφάνισης και του θάνατου του 46χρονου εργολάβου ήρθε τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Αυγούστου, όταν το πτώμα του βρέθηκε πεταμένο σε περιφερειακό δρόμο του νησιού μετά από έρευνες των Αρχών. 

Ο αδερφός του μέχρι τότε αγνοούμενου εργολάβου είχε πει στην κάμερα του Alpha ότι ο εργολάβος είχε κλεισμένο ραντεβού για το βράδυ της Κυριακής με τον ξενοδόχο που του χρωστούσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Μετά το ραντεβού τα ίχνη του αδερφού του χάθηκαν και η οικογένεια εστίασε αμέσως στον ξενοδόχο, τον οποίο και στόχευσαν με τις καταθέσεις τους στην αστυνομία. «Θα πήγαινε να πάρει κάποια χρήματα από τον ξενοδόχο. Εκείνος όλο του έλεγε ψέματα. Μετά από εκείνο το βράδυ δεν τον είδαμε ποτέ ξανά τον αδερφό μου. Το μόνο που του ζήτησε ήταν τα λεφτά για τα οποία είχε δουλέψει, ούτε δανεικά, ούτε τίποτε άλλο». 

«Τον ξόφλησα και του είχα δώσει και προκαταβολή»

Εν τέλει, ο ξενοδόχος ομολόγησε τη δολοφονία και συνελήφθη μαζί με τον γιο του, ο οποίος επίσης κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία. Το βίντεο - ντοκουμέντο που παρουσίασε ο Alpha δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στις αντιφάσεις τους, αφού ενώ αρχικά είχαν αρνηθεί ότι υπήρξε το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές, στη συνέχεια το βίντεο έδειξε καρέ - καρέ τις τελευταίες κινήσεις του άτυχου οικοδόμου λίγο πριν εξαφανιστεί.

Οταν, όμως, ο Alpha έφτασε στον ξενοδόχο και τον ρώτησε ευθέως εάν είχε διαφορές με το θύμα, εκείνος ήταν κάθετος: «Εμείς αρχικά ήταν να συναντηθούμε, αλλά τελικά το ραντεβού με τον εργολάβο δεν έγινε ποτέ. Εγώ εκείνο το βράδυ έτυχε να έχω μια οικογενειακή υποχρέωση και έπρεπε να πάω σε ένα μοναστήρι με την οικογένειά μου και έτσι δεν συναντηθήκαμε ποτέ», έλεγε χαρακτηριστικά. Ενώ όταν έφτασε η κουβέντα για το ποσό που φέρεται να χρωστούσε στο θύμα, είπε: «Εγώ όχι μόνο δεν του χρωστούσα, αλλά του είχα δώσει και κάποια χρήματα ως προκαταβολή για κάποιες επόμενες δουλειές που είχαμε συμφωνήσει να μου κάνει. Η παλαιότερη οφειλή μου είχε διευθετηθεί και δεν είχαμε καμία οικονομική διαφορά». Τελικά, αποδείχτηκε ότι ο ξενοδόχος όχι μόνο χρωστούσε στον άτυχο εργολάβο, αλλά ήταν και αυτός που σχεδίασε και εκτέλεσε τη δολοφονία.  

«Ηταν προμελετημένο έγκλημα»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μηνάς Τσέρκης, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο ξενοδόχος έδρασε μόνος: «Ο 46χρονου εργολάβος οικοδομών όπως φαίνεται και από το βίντεο που παρουσιάσατε έφτασε το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο του κατηγορούμενου. Εκεί είχαν προκαθορισμένο ραντεβού για να πληρωθεί κάποια από τα χρήματα που του χρωστούσαν. Ο θανόντας ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος που πάντα επέλεγε την ηπιότερη λύση σε κάθε του πρόβλημα. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι τον γνώριζαν. Μάλιστα, ήταν η πρώτη από τις τρεις συναντήσεις τους που ήταν προκαθορισμένη. Οσο για την δράση του προμελετημένου εγκλήματος, αποδεικνύεται ότι ήταν κοινή μαζί με τον γιο του ξενοδόχου κάτι που επιβεβαιώνεται από την ιατροδικαστική έκθεση».  

Η ποινική δίωξη

Ο ξενοδόχος και ο γιος του, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν εις βάρος τους, προσήχθησαν συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη, Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βερβέρη, ενώπιον της κ. εισαγγελέως όπου και τους έγιναν γνωστές οι «βαριές» διώξεις που τους βαραίνουν. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε σε βάρος του 53χρονου και του 20χρονου γιου του, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, και τους παρέπεμψε στην ανάκριση. Οι δύο κατηγορούμενοι, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να μπορέσουν να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, έως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το πρωί. Μέχρι τότε, συνεχίζεται η κράτησή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA