Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός ηθοποιός, Σταμάτης Γαρδέλης, μίλησε στο «Πρωινό» για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, αλλά και τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης περί βιασμών.  «Έχω μια προσωπική άποψη για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Θεωρώ ότι είναι ένας ηθοποιός που βγαίνει κάθε 100 χρόνια στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικός. Φίλοι δεν είμαστε, αλλά γελάω όσες φορές τον έχω δει, είναι φοβερός ηθοποιός. Ο καημενούλης έχει θέμα υγείας. Θα μου πεις "τα κορίτσια δεν είναι καημένα;". Δεν είμαι δικαστής. Βλέπω κάτι και με σοκάρει. Όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ σοκαριστική», είπε αρχικά ο Σταμάτης Γαρδέλης και συνέχισε:

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης - Ελπίδα Νίνου: «Τον "δολοφόνησαν" - Σαν να έφαγα σφαίρα στην καρδιά»

«Όταν ένας άνθρωπος είναι πάρα πολύ ψηλά, η πτώση του θα είναι κραυγαλέα. Λογικό είναι να ανησυχεί η γυναίκα του, έχει στραφεί όλη η κοινή γνώμη εναντίον του. Λίγη ανθρωπιά να δείξουμε στην ιστορία. Πέσαμε πάνω στον άνθρωπο και τον σκίσαμε». 

Στη συνέχεια ο Σταμάτης Γαρδέλης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς, λέγοντας:

«Δεν θέλω να τον υπερασπιστώ, αλλά νομίζω πως έκανε κακή διατύπωση. Όταν δηλαδή γίνεται ένας βιασμός και την άλλη μέρα η βιασθείσα συνεχίζει με τον βιαστή, αυτό δεν λέγεται βιασμός, λέγεται συναίνεση. Τώρα αν ασκεί κανείς βία και γίνεται βιασμός, αυτό είναι ποινικά κολάσιμο. Μία κοπέλα αν έχει βιαστεί από κάποιον και την άλλη μέρα τον βλέπει στη δουλειά της και συνεχίζει, δε μου κάνει ότι πρέπει να βγει μπροστά να μηνυθεί αυτή η ιστορία. Όταν γίνεται η πράξη, εν θερμώ την καταγγέλλεις. Το να υποχωρείς σε έναν βιασμό για να έχεις αντίκρισμα στη δουλειά σου, αυτό δεν λέγεται βιασμός».

Μετά την προβολή της συνέντευξης ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του, Φωτεινή Πετρογιάννη και Τάσος Τεργιάκης εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους με τις δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη. Μάλιστα, η Φωτεινή Πετρογιάννη είπε χαρακτηριστικά:

«Με όλη αυτήν την τρικυμία που έχει, ας μας δώσει ένα manual διαχείρισης βιασμών για να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε από εδώ και στο εξής, πότε θα αντιδρά το θύμα, πότε είναι βιασμός και πότε δεν είναι».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA