Μενού
  • Α-
  • Α+

Κανένας μετανάστης δεν εντοπίστηκε στον Εβρο, όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ΜΚΟ κατήγγειλε την ύπαρξη 300 μεταναστών σε νησίδα του Εβρου και αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.. Μάλιστα, η συγκεκριμένη αμμονησιδα του ποταμού έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς, ενώ ανήκει σε ελληνικό έδαφος, σχεδόν εφάπτεται των τουρκικών εδαφών. Η νησίδα αυτή βρίσκεται στην περιοχή Καπετάν Αντρέεβο στο τριεθνές. Οι έρευνες διήρκησαν ώρες με τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» και άλλες νησίδες σε περίπτωση που οι παράνομοι μετανάστες κινήθηκαν προς κάποια άλλη. Βέβαια, κανείς δεν αποκλείει την τουρκική προβοκάτσια.

Αλλωστε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει μιλήσει ανοιχτά για περίεργα παιχνίδια των Τούρκων που θυμίζουν επανάληψη του σκηνικού του περασμένου Αυγούστου. 

«Η καρδιά της Ελλάδας "χτυπά" στον Έβρο και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως συνεχίζει να υπάρχει μία πολύ ισχυρή απειλή σε βάρος της ασφάλειας της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος στο MEGA. Όπως είπε «από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι την 31η Αυγούστου πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο στην Ελλάδα και φυσικά απετράπησαν από την ΕΛ.ΑΣ.».

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «υπήρξε τουρκική νόταμ στο καπιτάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί».

Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA