Μενού
  • Α-
  • Α+

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η πρώτη ομάδα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας άρχισε να περιπολεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εφαρμοστεί το σχέδιο της πρώτης ημέρας που υλοποιήθηκε στο ΕΚΠΑ και ήδη η ομάδα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας περιπολεί περιμετρικά του ΑΠΘ, ενώ σε απόσταση βρίσκονται εποχούμενες μονάδες ΔΙΑΣ και Άμεσης Δράσης.

Η εφαρμογή του σχεδίου περιλαμβάνει από αύριο, Πέμπτη, παρουσία καθημερινή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και πάλι περιμετρικά του Πανεπιστημίου.

Στο άκουσμα ανάληψης καθηκόντων της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ομάδα φοιτητών, σύμφωνα με το Thestival.gr συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της φιλοσοφικής σχολής και λίγο πριν τα μεσάνυχτα ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας εντός του campus. Το κτήριο της πρυτανείας φυλάσσεται από ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια φοιτητές  και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων της πανεπιστημιακής αστυνομίας νωρίτερα στο campus, ξεκίνησαν πορεία επί της οδού Εγνατία με κατεύθυνση δυτικά. Την πορεία περιφρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA