ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/09/2022 19:01

EuronewsNext: Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας στην ψηφιακή ασφάλεια

Πρωταθλήτρια στην κατηγορία της ψηφιακής ασφάλειας είναι η Ελλάδα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με άρθρο του Euronews - Την χώρα μας ακολουθούν η Λιθουανία, το Βέλγιο, η Τσεχία και η Γερμανία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
EuronewsNext: Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας στην ψηφιακή ασφάλεια
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Άρθρο του Euronews με τίτλο «Ποια ευρωπαϊκή χώρα έχει την καλύτερη ψηφιακή ποιότητα ζωής;» κάνει μια ακόμα θετική αναφορά στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, η χώρα μας εγκωμιάζεται για την ψηφιακή της ασφάλεια. Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος Luke Hurst, στο άρθρο του που συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα Euronews.next επισημαίνει «Η Ελλάδα κατατάσσεται όχι μόνο στην υψηλότερη θέση στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο για την ψηφιακή ασφάλεια». Τη χώρα ακολουθούν η Λιθουανία, το Βέλγιο, η Τσεχία και η Γερμανία.

Το άρθρο αναφέρεται και στη λεγόμενη «ψηφιακή ποιότητα ζωής» στην Ευρώπη όπου την πρωτιά παίρνει η Δανία, σύμφωνα με δείκτη που εξετάζει παράγοντες όπως η προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο, η ασφάλεια η ποιότητα του Διαδικτύου, οι ηλεκτρονικές υποδομές και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που διεξήχθη από τη δανέζικη εταιρεία Surfshark, η οποία ειδικεύεται στα VPN δίκτυα (δίκτυα εικονικού ιδιωτικού δικτύου).

Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν συνολικά 117 χώρες και αξίζει να σημειωθεί πως τις κορυφαίες επιδόσεις κατέγραψαν ευρωπαϊκές χώρες. Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα που προκύπτει από την έρευνα είναι πως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ δεν είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που καθορίζει το επίπεδο της ψηφιακής ποιότητας ζωής. Από ότι φαίνεται – και όπως επισημαίνει ο επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Surfshark Gabriele Racaityte-Krasauske «τα χρήματα δεν αγοράζουν την ψηφιακή ευτυχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΕΥΝΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ