Μενού
  • Α-
  • Α+

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη φυλακή ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10ετή κάθειρξη για τη δολοφονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου. Όπως έγινε γνωστό χθες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να επανεξεταστεί η αναστολή της ποινής του. Ο μεσίτης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστολή για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ωστόσο τον περασμένο Ιούλιο - μόλις δύο μήνες από την πρωτόδικη απόφαση - έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να συνεδριάσει στις 7 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την αναίρεση. Στην περίπτωση αυτή θα παραπέμψει την υπόθεση στο ίδιο δικαστήριο που εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση και το οποίο με άλλους δικαστές θα ξαναδικάσει την αίτηση Χορταριά για αναστολή στην έκτιση της ποινής του.

Σε ανακοίνωση τους, οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, αναφέρουν τα εξής: «Η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του Αθ. Χορταριά, οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης. Ήταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο ο Αθανάσιος Χορταριάς  με επιστολή του είχε καταγγείλει πολιτικές παρεμβάσεις οι οποίες «συνιστούν μία πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης άμεσα και έμμεσα, ώστε να αναιρεθεί μία ομόφωνη δικαστική απόφαση με αντίστοιχη θετική εισαγγελική πρόταση, η οποία ελήφθη σύμφωνα με τον Νόμο». Τόνιζε, μάλιστα, πως θα κάνει κάθε νόμιμη ενέργεια για να καταδειχθεί η αθωότητά του, προαναγγέλλοντας ακόμα και την προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA