Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το «μέτωπο» στην πλατεία Εξαρχείων για την κατασκευή του μετρό, τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί ένα ακόμα αυτή τη φορά στο Λόφο του Στρέφη. Εκεί, υπάρχουν σε εξέλιξη εργασίες ανάπλασης και επειδή έχουν δημιουργηθεί κάποια μικροεπεισόδια με εργαζόμενους, στην περιοχή υπάρχουν, πλέον, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να διαφυλαχθεί ότι δε θα υπάρχει επανάληψη των εντάσεων. Το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, δυνάμεις της ΥΜΕΤ πήγαν στο γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει στο Λόφο του Στρέφη και ήρθαν σε αντιπαράθεση με λιγοστούς κατοίκους της περιοχής που ήθελαν να παίξουν στον χώρο. Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται κάποιοι να προσπαθούν να μπουν στο γήπεδο αλλά οι αστυνομικοί να μην τους αφήνουν.

Η ένταση, μάλιστα, κάποια στιγμή αυξήθηκε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να γίνει ακόμα και περιορισμένη χρήση χημικών σε ένα περιστατικό που δεν υπήρχαν πάνω από 10 άτομα και ενώ δεν ήταν σε εξέλιξη επεισόδια. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε έναν έντονο διάλογο με μια νεαρή κοπέλα, ένας πατέρας που βρισκόταν εκεί με τη μικρή κόρη του για να παίξει μπάσκετ υπερασπίστηκε την κοπέλα και τελικά... συνελήφθη με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, βίας κατά υπαλλήλου και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης! Ο άνδρας μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και στα χέρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA